Parkeervergunning voor bedrijven

Bedrijven gevestigd in de vergunningsgebieden kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Met deze vergunning kan worden geparkeerd in de aangegeven zones.

Voor wie?

Bedrijven kunnen een vergunning aanvragen als u kunt aantonen dat het voertuig direct noodzakelijk is bij de werkzaamheden. U schrijft een motivatiebrief waarin staat waarom er een voertuig nodig is. Voor laden en/of lossen en voor woon/werkverkeer wordt geen vergunning afgegeven.

Type vergunningen

Jaarvergunning

Een jaarvergunning wordt op kentekennummer afgegeven.

Maandvergunning

Er is voor bedrijven die incidenteel werkzaamheden verrichten waarvoor parkeren noodzakelijk is een mogelijkheid een maandvergunning aan te vragen. Een maandvergunning wordt op kentekennummer afgegeven en geldt niet voor het autoluwe gebied (Binnenstad).

Dagvergunning

In het stadskantoor zijn dagvergunningen beschikbaar. Zowel binnen als buiten het autoluwe gebied. Ook zijn er voor bedrijven dagkaarten in het vergunninghoudergebied. Wel moet aantoonbaar zijn dat er met de auto gewerkt moet worden. Denk aan een glaszetter voor het vervangen van een ruit. Of een bedrijf voor rioolontstopping. 

Aanvragen

U kunt een vergunning aanvragen/wijzigen bij het e-loket. Of kom langs in het stadskantoor. Een afspraak maken hoeft niet, mag wel. U kunt niet telefonisch of via e-mail aanvragen. 

Komt u aan de balie, neem dan de volgende informatie mee:

  • Komt u aan de balie, neem dan de volgende informatie mee:

  • Kentekenbewijs of tenaamstelling
  • Legitimatiebewijs
  • Indien van toepassing: lease/huur/gebruiksovereenkomst
  • Een (kopie) van de inschrijving bij de KvK

Kentekenwijziging

Een kenteken kan gewijzigd worden via het e-loket of aan de balie. Bij wijziging via het e-loket stuurt u documenten digitaal mee. Komt u aan de balie, neem dan de volgende informatie mee:

  • kentekenbewijs nieuwe auto
  • legitimatiebewijs
  • Indien van toepassing: een houdersverklaring van de leaseauto

Parkeerzones

Boerenstraat, Buitenmolenstraat, Het Jach , Jerusalem, Jodenkerkstraat (Abdij), Kapelhof, Kloosterstraat, Molenwal, Oosterwal, Prijssehof, Prijssestraat, Sint Janskerkstraat, Sint Janskerkhof, Varkensmarkt , Westerwal (tussen Jerusalem en Prijssestraat) en de Zandstraat.

Met een vergunning mag u parkeren op: Het Jach, Jerusalem, Boerenstraat, Jerusalem, Buiten Molenstraat, Jodenkerkstraat (Abdij), Kapelhof zuid, Kloosterstraat, Mariahof, Molenwal, Oosterwal, Prijssehof, Prijssestraat, St. Janskerkstraat , St. Janskerkhof, Westerwal (tussen Jerusalem en Prijssestraat) en de Zandstraat.

Gebruik van de parkeervoorzieningen in de Zandstraat 26 en Prijssestraat 16 is niet toegestaan van maandag 20.00 uur tot dinsdag 15.00 uur in verband met de weekmarkt

Binnenpoort,  Everwijnstraat, Grote Kerkstraat, Herenstraat, Kerkplein, Kleine Kerkstraat, Koestraatje, Kromme Elleboogsteeg, Markt, Ridderstraat (12 t/m 250), en het Vierheemskinderstraatje.

Met een vergunning mag u parkeren op: Buiten Molenstraat, Het Hof, Jodenkerkstraat (Abdij), Lange Meent, Sintjanskerkhof, Sint Janskerkstraat en het Voorburg.

Achter de Vismarkt, Achterstraat, Binnenmolenstraat,  Burg. Keestrasingel, De Loentjes, Goilberdingerstraat, Havendijk, Kattenstraat, Korte Meent, Lange Meent, Lange Havendijk, Lekdijkstraat, Molensteeg, Noorderwal, Noorderhof, Oude Vismarkt, Ramstoren, Ridderstraat (2 t/m 10), Slotstraat, Tollenstraat, Visstraat en de Westersingel. 

Met een vergunning mag u parkeren op: Achter de Vismarkt, Binnen Molenstraat, Burg. Keestrasingel, De Loentjes, Goilberdingerstraat, Het Voorburg, Korte Meent, Lange Havendijk, Lange Meent, Lekdijkstraat, Noorderwal, Ramstoren en de Westersingel.

Kosten

Vergunning Tarief
Maandvergunning  voor 1 kenteken € 39,25
Maandvergunning voor meer kentekens € 72,65
Jaarvergunning voor meer kentekens € 436,40
Dagvergunning € 10,50

 

Openingstijden

maandag 9.00 - 16.00 uur
dinsdag 9.00 - 19.00 uur
woensdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 9.00 - 16.00 uur
vrijdag 9.00 - 12.00 uur

Wij werken op afspraak

Bezoekadres

Ridderstraat 250 (ingang Oostersingel)
4101 BK Culemborg

Postadres

Postbus 136
4100 AC Culemborg

Informatiemagazine - voorzieningen en stratengids
 

Contact

Telefoon 0345 477 700
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur

E-mail info@culemborg.nl

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Culemborg