Parkeervergunning voor bedrijven

Bedrijven gevestigd in de vergunningsgebieden kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Met deze vergunning kan worden geparkeerd in de aangegeven zones.
Vanaf 2025 verlengen wij alle parkeervergunningen en inrijontheffingen per 1 januari van elk nieuw jaar. Dit betekent dat u in 2024 voor een jaarvergunning eenmalig voor 9 maanden betaalt in plaats van 1 jaar.

Voor wie?

Bedrijven kunnen een vergunning aanvragen als u kunt aantonen dat het voertuig direct noodzakelijk is bij de werkzaamheden. U schrijft een motivatiebrief waarin staat waarom er een voertuig nodig is. Voor laden en/of lossen en voor woon/werkverkeer wordt geen vergunning afgegeven.

Type vergunningen

Jaarvergunning

Een jaarvergunning wordt op kentekennummer afgegeven.

Maandvergunning

Er is voor bedrijven die incidenteel werkzaamheden verrichten waarvoor parkeren noodzakelijk is een mogelijkheid een maandvergunning aan te vragen. Een maandvergunning wordt op kentekennummer afgegeven en geldt niet voor het autoluwe gebied (Binnenstad).

Aanvragen

U kunt een vergunning aanvragen/wijzigen bij het e-loketexterne-link-icoon. Of kom langs in het stadskantoor. Een afspraak maken hoeft niet, mag wel. U kunt niet telefonisch of via e-mail aanvragen. 

Komt u aan de balie, neem dan de volgende informatie mee:

  • Komt u aan de balie, neem dan de volgende informatie mee:

  • Kentekenbewijs of tenaamstelling
  • Legitimatiebewijs
  • Indien van toepassing: lease/huur/gebruiksovereenkomst
  • Een (kopie) van de inschrijving bij de KvK

Kentekenwijziging

Een kenteken kan gewijzigd worden via het e-loket of aan de balie. Bij wijziging via het e-loket stuurt u documenten digitaal mee. Komt u aan de balie, neem dan de volgende informatie mee:

  • kentekenbewijs nieuwe auto
  • legitimatiebewijs
  • Indien van toepassing: een houdersverklaring van de leaseauto

Parkeerzones

Boerenstraat, Buitenmolenstraat, Het Jach , Jerusalem, Jodenkerkstraat (Abdij), Kapelhof, Kloosterstraat, Molenwal, Oosterwal, Prijssehof, Prijssestraat, Sint Janskerkstraat, Sint Janskerkhof, Varkensmarkt , Westerwal (tussen Jerusalem en Prijssestraat) en de Zandstraat.

Met een vergunning mag u parkeren op: Het Jach, Jerusalem, Boerenstraat, Jerusalem, Buiten Molenstraat, Jodenkerkstraat (Abdij), Kapelhof zuid, Kloosterstraat, Mariahof, Molenwal, Oosterwal, Prijssehof, Prijssestraat, St. Janskerkstraat , St. Janskerkhof, Westerwal (tussen Jerusalem en Prijssestraat) en de Zandstraat.

Gebruik van de parkeervoorzieningen in de Zandstraat 26 en Prijssestraat 16 is niet toegestaan van maandag 20.00 uur tot dinsdag 15.00 uur in verband met de weekmarkt

Binnenpoort,  Everwijnstraat, Grote Kerkstraat, Herenstraat, Kerkplein, Kleine Kerkstraat, Koestraatje, Kromme Elleboogsteeg, Markt, Ridderstraat (12 t/m 250), en het Vierheemskinderstraatje.

Met een vergunning mag u parkeren op: Buiten Molenstraat, Het Hof, Jodenkerkstraat (Abdij), Lange Meent, Sintjanskerkhof, Sint Janskerkstraat en het Voorburg.

Achter de Vismarkt, Achterstraat, Binnenmolenstraat,  Burg. Keestrasingel, De Loentjes, Goilberdingerstraat, Havendijk, Kattenstraat, Korte Meent, Lange Meent, Lange Havendijk, Lekdijkstraat, Molensteeg, Noorderwal, Noorderhof, Oude Vismarkt, Ramstoren, Ridderstraat (2 t/m 10), Slotstraat, Tollenstraat, Visstraat en de Westersingel. 

Met een vergunning mag u parkeren op: Achter de Vismarkt, Binnen Molenstraat, Burg. Keestrasingel, De Loentjes, Goilberdingerstraat, Het Voorburg, Korte Meent, Lange Havendijk, Lange Meent, Lekdijkstraat, Noorderwal, Ramstoren en de Westersingel.

Kosten

VergunningTarief
Functionele vergunning maand€ 39,25
Bedrijfsvergunning maand€ 72,65

Bedrijfsvergunning jaar

1-4-2024 tot en met 31-12-2024
(Vanaf 2025 verlengen wij alle parkeervergunningen en inrijontheffingen per 1 januari van elk nieuw jaar. Dit betekent dat u in 2024 eenmalig voor 9 maanden betaalt, dus niet voor 1 jaar)

€ 436

€ 336,75