Gemeentepolis

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten voor uzelf of uw kinderen? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de gemeentepolis. Wij betalen mee, zodat de premie betaalbaar is en u toch goed verzekerd bent. De gemeentepolis GarantVerzorgd van Menzis is een complete zorgverzekering. U heeft de keuze uit drie aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen.

Voordelen van de gemeentepolis

  • De gemeente betaalt mee
  • Iedereen is welkom: geen selectie niet op gezondheid of leeftijd
  • Kinderen gratis meeverzekerd, ook voor een beugel
  • U krijgt meer zorg voor minder geld
  • U houdt recht op zorgtoeslag

Inkomensgrens

U kunt zich aanmelden voor de zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm (netto maandinkomen zonder vakantietoeslag). 

Is uw inkomen net te hoog voor de Gemeentepolis? En heeft u toch medische kosten die de zorgverzekering niet vergoed? Neem dan contact met ons op. Soms vergoed de gemeente een deel van deze kosten via de bijzondere bijstand.

Aanvragen of overstappen

Van november tot 1 februari kunt u overstappen naar een andere zorgverzekering. De verzekering bij de nieuwe zorgverzekeraar gaat op 1 januari in (eventueel met terugwerkende kracht). Als u wilt overstappen, zeg dan de zorgverzekering die u nu heeft schriftelijk op vóór 1 januari. U mag geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar hebben.

U kunt de gemeentepolis zelf aanvragen via Gezondverzekerd. Bekijk ook de video van Menzis waarin u stap-voor-stap ziet hoe u kunt overstappen. En lees de voorwaarden en premies van de gemeentepolis.  

Openingstijden

maandag 9.00 - 16.00 uur
dinsdag 9.00 - 19.00 uur
woensdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 9.00 - 16.00 uur
vrijdag 9.00 - 12.00 uur

Wij werken op afspraak

Bezoekadres

Ridderstraat 250 (ingang Oostersingel)
4101 BK Culemborg

Postadres

Postbus 136
4100 AC Culemborg

Informatiemagazine - voorzieningen en stratengids
 

Contact

Telefoon 0345 477 700
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur

E-mail info@culemborg.nl

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Culemborg