Zelf hulp of opvang bieden

Er zijn veel Culemborgers die graag iets willen doen. Voor mensen die op de vlucht zijn of voor hen die zijn achtergebleven. Dat kan op verschillende manieren.

Digitaal prikbord voor hulp

Veel inwoners van Culemborg willen helpen en in actie komen. Daarom hebben we een digitaal prikbordexterne-link-icoon gemaakt. Hierop kan iedereen aanbod van hulp plaatsen. Heeft u bijvoorbeeld een fiets over? Kunt u helpen met taallessen? Of bent u juist op zoek naar spullen of diensten voor uw Oekraïense gasten? Plaats een bericht of reageer op een bericht. De match tussen vraag en aanbod verloopt direct tussen de aanbieder en ontvanger. Zonder tussenkomst van de gemeente. Ook zo helpt Culemborg Oekraïne!

Huisvesting

Wilt u thuis een ruimte beschikbaar stellen? Op de website van Vluchtelingenwerk Nederlandexterne-link-icoon vindt u informatie hoe u dit het beste aanpakt. En ook waar u zich kunt melden en welke landelijke organisaties daarbij helpen. Zo brengt deze website mensen die huisvesting willen aanbieden aan vluchtelingen in contact met Takecarebnbexterne-link-icoon. Dat is een organisatie die vluchtelingen en gastgezinnen bij elkaar brengt

Doneren

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555externe-link-icoon geopend. Wil je de hulpverlening aan de mensen in Oekraïne steunen, dan kun je doneren via de site.

Hulp nodig of geven

RefugeeHelpexterne-link-icoon is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten