Vroeg Eropaf

Iedere maand krijgt de gemeente meldingen binnen over inwoners met een achterstand in het betalen van hun rekeningen. Verhuurders, energiebedrijven, zorgverzekeraars en het waterbedrijf doen deze meldingen bij ons. Zo staat dat in de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. Die wet is er om mensen sneller te helpen met achterstanden. Voordat schulden oplopen. Misschien heeft u hierover een brief of een kaartje van ons gehad. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Een brief of op bezoek

Het Team Vroeg Eropaf bekijkt iedere maand alle meldingen. En gaat aan de slag. Dat doen we op twee manieren:

  • U krijgt een brief van ons. In die brief leest u waarom u deze brief krijgt. En dat we u graag willen helpen. Wij vragen u om ons te bellen, appen of mailen. Dan praten we samen over uw situatie. En zoeken we samen naar oplossingen.    
  • Of wij komen bij u op bezoek. Wij willen u graag helpen. Samen naar uw situatie kijken. En samen oplossingen bedenken. Voordat wij op bezoek komen krijgt u een kaartje in de brievenbus. Daarop staat de dag en de tijd dat we langs komen. Wij komen dan met twee mensen uit ons team bij u langs. Als u niet kunt, neem dan contact met ons op. Dan maken we een andere afspraak.

Wie zitten er in het Team Vroeg Eropaf?

Het Team Vroeg Eropaf bestaat uit zes personen. Zij werken als schuldhulpverlener bij de gemeente Culemborg of als consulent bij het Sociaal Wijkteam Culemborg. U bent niet de enige die moeite heeft met rondkomen. Of die schulden heeft. Onze medewerkers helpen u graag. Zij weten veel over regelingen en toeslagen bijvoorbeeld. Of over hoe je je administratie op orde krijgt. Of hoe je kinderen toch kunnen blijven sporten. Als je daarvoor even geen geld hebt. Ook luistert het Team Vroeg Eropaf graag naar uw zorgen. Want daarover praten lucht op.

Contact

U staat er niet alleen voor.
Wij helpen u graag.
Neem contact op met ons.

Bel of app: 06 - 2110 7674

Of mail naar: ikwilhulp@culemborg.nl

Tips

Wist u dat u op de website culemborgkanmeer.nl ook handige tips en informatie vindt? Bijvoorbeeld: