Vroeg Eropaf

Iedere maand krijgen we meldingen binnen over inwoners met een achterstand in het betalen van hun rekeningen. Verhuurders, energiebedrijven, zorgverzekeraars en het waterbedrijf doen deze meldingen bij ons.

Een brief, telefoontje of bezoek

Het Sociaal Team Culemborg heeft een Team Vroeg Eropaf. Dit team bekijkt iedere maand alle meldingen. En gaat aan de slag. Dat doen we op meerdere manieren:

  • U krijgt een brief van ons. In die brief leest u waarom u deze brief krijgt. En dat we u graag willen helpen. Wij vragen u om contact op te nemen. Dan praten we samen over uw situatie. En zoeken we naar oplossingen.    
  • We bellen u op en bespreken de melding. We horen dan graag van u wat er speelt. Misschien is er iets waarbij we kunnen helpen. Als dat zo is, zoeken we samen naar een oplossing.
  • Wij komen bij u op bezoek. Voordat wij op bezoek komen krijgt u een kaartje in de brievenbus. Daarop staat de dag en de tijd dat we langs komen. Wij komen dan met twee mensen uit ons team bij u langs. Als u niet kunt, neem dan contact met ons op. Dan maken we een andere afspraak.

Wie zitten er in het Team Vroeg Eropaf?

Het Team Vroeg Eropaf bestaat uit zes personen. Zij werken als schuldhulpverlener in het Sociaal Team Culemborg. Zij weten veel over regelingen en toeslagen. En over hoe uw uw administratie op orde krijgt. Ook luistert het Team Vroeg Eropaf graag naar uw zorgen. Want daarover praten lucht op.

Contact

U staat er niet alleen voor. Wij helpen u graag. Neem contact op met ons. 

Dat kan via het Sociaal Team Culemborg. De medewerkers Vroeg Eropaf zijn te bereiken op telefoonnummer (0345) 477 700.  Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00. En op vrijdag tussen 9.00 en 12.00. Of mail naar schuldhulp@culemborg.nl