Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Op die manier maken we sport of een andere creatieve activiteit zoals schilderen, theater, muziekles of beeldende kunst voor iedereen toegankelijk.

Aanvragen

Een aanvraag bij het Volwassenenfondsexterne-link-icoon wordt gedaan door een intermediair in Culemborgexterne-link-icoon. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach en maatschappelijk werker.

Maak een afspraak met de intermediair, bespreek uw situatie en ontdek of u in aanmerking komt voor support vanuit het fonds. De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds. Na ongeveer drie weken hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd.

Daarna kunt u zich aanmelden bij de sportclub, buurthuis of andere locatie waar de sport- of culturele activiteit plaatsvindt. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de sportclub of andere aanbieder.

Vergoeding

Het fonds vergoedt tot een maximaal bedrag van €250,- per 12 maanden voor sport of €400,- per 12 maanden voor cultuur. Ieder jaar kan er opnieuw een aanvraag worden ingediend. Een aanvraag is 12 maanden geldig en wordt niet automatisch verlengd.

Intermediair worden

Wilt u ook aan de slag als intermediair voor het Volwassenenfondsexterne-link-icoon? Meld u zich dan aan. De functie is vrijwillig.