Trouwambtenaren

Er zijn in de gemeente Culemborg 3 'Babsen'. Babs is de afkorting van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dit betekent dat iemand beëdigd is door de rechtbank en daarnaast benoemd is in een gemeente om voor de wet huwelijken en geregistreerd partnerschappen te voltrekken.

Hieronder stellen de Culemborgse Babsen zich aan u voor. Daarmee kunt u uw voorkeur aangeven voor de voltrekking van uw huwelijk.

Anke Copier

Trouwambtenaar Anke Copier
Ik ben een geboren Culemborgse en sinds 1993 werkzaam als ambtenaar burgerlijke stand. Ik vind het nog steeds fantastisch werk. Het is heel bijzonder om iedere keer weer een inkijkje te krijgen in het leven van een bruidspaar. Dat ik met de verhalen en anekdotes die mij verteld worden een bijdrage mag leveren aan het officiële gedeelte van hun huwelijksdag.

Een paar weken voor de bruiloft neem ik contact op met jullie om een afspraak te maken voor een voorgesprek op een tijdstip dat jullie schikt. In het gesprek bevraag ik jullie onder meer over de start van jullie relatie, over wat de ander nu zo leuk maakt en wat trouwen voor jullie betekent. Met die antwoorden is het mijn missie om een toespraak te schrijven in een stijl die bij jullie past en waarin jullie je herkennen. Ieder bruidspaar is immers uniek en bepaalt zelf de kaders van de ceremonie.

Naast ambtenaar burgerlijke stand ben ik talendocent op een middelbare school. Het is voor mij dan ook geen probleem om de toespraak (deels) in het Engels of Frans te houden.

Anke Copier is beschikbaar op vrijdag en zaterdag.
 

Joop de Vries

Trouwambtenaar Joop de Vries
Ik ben ruim veertig jaar trouwambtenaar. Op dit moment in mijn geboortestad en vroegere woonplaats Culemborg en mijn woongemeente Geldermalsen. In de loop der jaren is er zo ontzettend veel veranderd in de trouwzaal dat ik er een boek over zou kunnen schrijven. En het blijft veranderen. Op die wijzigingen en veranderingen moet je als trouwambtenaar inspelen, anders kun je geen huwelijk voltrekken.

Daarom is een gesprek vooraf met het bruidspaar altijd noodzakelijk, want het bruidspaar beslist over de inhoud van deze toespraak. Een passende toespraak heeft geen enkele invloed op het verdere verloop van het huwelijksleven, maar als trouwambtenaar moet je altijd proberen de huwelijksdag van het bruidspaar tot een waar feest te maken. Bruidspaar, veel succes met uw keuze en hopelijk zien wij elkaar in de trouwzaal of op locatie.

Joop de Vries is elke dag beschikbaar.
 

Karin van Elst

Trouwambtenaar Karin van Elst
"Warm, betrokken en persoonlijk", dat zeggen anderen over mijn toespraken.
Ik wil graag goed aansluiten bij jullie wensen, om op die manier een bijzondere bijdrage te leveren aan jullie trouwdag. In ons persoonlijke voorgesprek hebben we het over jullie verhaal en over jullie wensen. Wie gaat de ringen geven bijvoorbeeld? Willen jullie elkaar toespreken? We maken daar samen een goede afweging in en na dit gesprek maak ik een speciaal voor jullie geschreven toespraak.

Sinds 2000 heb ik vele bruidsparen naar hun volle tevredenheid en op hun eigen manier wettelijk aan elkaar verbonden. Ik doe dat met een serieuze toon en met een lach, maar altijd met jullie samen. Zo draag ik met plezier bij aan deze onvergetelijke dag en als jullie willen, hoor ik later graag eens hoe jullie dit officiële gedeelte ervaren hebben.

Karin van Elst is elke dag beschikbaar.