Toerisme

U kunt op verschillende websites terecht voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in Culemborg.

Culemborg Klopt

Op Culemborgklopt.nlexterne-link-icoon vindt u informatie over recreatie en toerisme in Culemborg. Zoals wandel- en fietsroutes en een agenda van evenementen en  activiteiten.

De website is van Bureau Toerisme Betuwe, onderdeel van Bureau Toerisme Rivierenland. In samenwerking met de gemeente Culemborg.

Toeristisch Informatie Punt

Bij het toeristisch informatiepunt (TIP) van Culemborg kunt u terecht voor actuele informatie over de toeristische mogelijkheden in Culemborg en omstreken. Hier vindt u gratis magazines, fietsroutes en nog veel meer.

Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) is in het stadhuis, Oude Vismarkt 4.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Van april tot en met oktober:
zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur 

UITagenda

De UITagenda Culemborgexterne-link-icoon is een initiatief van de gemeente Culemborg en culturele partijen in Culemborg. In deze UITagenda vindt u alle voorstellingen, exposities, workshops, lezingen, evenementen en activiteiten op het gebied van cultuur en vrije tijd die plaatsvinden in Culemborg of op fietsafstand en openbaar toegankelijk zijn.

Geschiedenis van Culemborg

Canon van Culemborg

In de canon van Culemborgexterne-link-icoon staat de historie van de stad uitgebeeld en uitgelegd. Lees over de vele opgravingen, de band met Zuid-Afrika, de beroemde Lekbrug, Pieter Aafjes, waarom Culemborg 'Meubelstad' wordt genoemd en veel meer.

Regionaal Archief Rivierenland

Een groot deel van ons cultureel erfgoed wordt bewaard in archieven. De stukken zijn in te zien bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel.

Culemborgs historisch Genootschap AWK Voet van Oudheusden

Voetexterne-link-icoon wil de belangstelling voor de geschiedenis van Culemborg aanwakkeren en speelt een rol in het behoud en de toegankelijkheid, voor een zo breed mogelijk publiek, van het Culemborgs erfgoed. Voet biedt zijn meer dan 900 leden een gevarieerd aanbod aan lezingen, publicaties en volop mogelijkheden om actief mee te doen.