Stankoverlast melden

Een bedrijf in uw woonomgeving kan stankoverlast veroorzaken. U kunt dit melden bij ons of bij de provincie. Ook uw buren kunnen zorgen voor stankoverlast. In dat geval probeert u dat eerst samen op te lossen. Lukt dat niet? Dan kunt u uw klacht melden bij ons.

Stankoverlast buren melden

Uw buren kunnen voor stankoverlast zorgen. Bijvoorbeeld omdat zij een houtkachel gebruiken of een compostvat hebben. Als u een probleem heeft met uw buren, kunt u het beste eerst samen naar een oplossing zoeken.

Komt u er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht over stankoverlast bij de gemeente melden, via de blauwe knop op deze pagina. Meestal spreken we de buurtbewoner aan die voor stankoverlast zorgt.

Stankoverlast bedrijf of veehouderij melden

Zorgt een bedrijf voor stankoverlast? Bijvoorbeeld een stal of een fabriek? Dan kunt u dit melden bij de gemeente, via de knop op deze pagina.

Ook kunt u de stankoverlast melden via de provinciale milieuklachtenlijnexterne-link-icoon

Wat doet de gemeente bij stankoverlast?

Gemeenten geven milieuvergunningen af aan kleine en middelgrote bedrijven. Provincies doen dat aan grote bedrijven. De meeste kleine of middelgrote bedrijven hebben geen milieuvergunning nodig. Maar zij moeten zich houden aan de regeling activiteiten leefomgevingexterne-link-icoon. Als ze die regels overtreden, kan de gemeente of de provincie een boete of dwangsom opleggen.