Pluk de stad

In Culemborg staan veel ‘eetbare bomen en struiken’ in de openbare ruimte. Walnoten, appels, peren zijn er in over­vloed. We hebben in kaart gebracht waar de eetbare struiken, fruit- en notenbomen te vinden zijn, zodat iedereen van de vruchten kan genieten.

Pluk de stad

Kersen, sommige bessen en bramen zijn in juni/juli vaak al goed. September en oktober zijn de maanden waarin het overige fruit geoogst kan worden. Vanaf eind oktober zijn de noten goed.

Kijk op de kaart waar deze bomen staan. Het nummer op de kaart verwijst naar locaties waar veel bomen en struiken te vinden zijn. De icoontjes geven aan om wat voor fruit of noten het gaat.

Naast het vers eten van deze vruchten en noten, kun je er ook allerlei lekkernijen van maken. Hieronder een paar suggesties:

  • Moes en compote van appel en kweeappel
  • Jam van appel, pruim en mirabel
  • Taart met peer, appel, kers, kweeappel of braam
  • Sap van appel, peer, braam, kers en eetbare haag
  • Geroosterde noten

Deze informatie vindt u ook terug in de folder over Pluk de stad.

Bordjes bij pluklocaties

Om meer bekendheid te geven aan de plukmogelijkheden worden er bordjes geplaatst bij de grotere pluklocaties. Het nummer op het bordje verwijst naar het nummer op de ‘Plukkaart’. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over wat er aan fruit of noten te vinden is, kunt u ook de QR-code scannen.  

Leerlingen hebben, binnen de Talentacademie van Brede School Culemborg, pictogram-ontwerpen gemaakt onder leiding van NME gastdocenten Duurzaamheid & Techniek. Deze docenten zijn aangesloten bij de Stadswerkplaats Culemborg. De Kinderraad heeft het beste pictogram gekozen. Dit pictogram heeft een plek gekregen op de bordjes. De Vrijstaddrukker heeft het uiteindelijke bordje ontworpen en De Stadswerkplaats heeft de bordjes gemaakt.

Meer informatie

Download voor meer informatie en recepten ook de wildplukwijzerexterne-link-icoon. Opmerkingen of aanvullingen op het kaartje kunt u doorgeven via communicatie@culemborg.nl