Parijsch

Culemborg werkt aan waterrijk wonen. In en met de natuur, voorzien van alle gemakken. U kunt er uw droom waarmaken.

Wat is er al gedaan

Aan de westrand van Culemborg ligt de nieuwbouwwijk Parijsch. De gemeente Culemborg heeft samen met Mourik Groot-Ammers BV de commanditaire vennootschap ontwikkelingsmaatschappij Parijsch (CV Parijsch) opgericht die de woonwijk Parijsch ontwikkelt. De wijk Parijsch breidt zich vanaf de rivier de Lek in zuidelijke richting uit naar de Rietveldseweg/ Wethouder Schoutenweg. Met de bouw van de Lekbuurt, gelegen tussen Goilberdingerdijk, Bouwlustpad, Prijsseweg en Kokmeeuwpad, en het aangrenzende winkelcentrum aan de Prijsseweg en het centrumgebied met woningen en voorzieningen, zoals een brede school, sportvelden, een sporthal en een woonwelzijnzorgcomplex, is een belangrijk deel van de plannen gerealiseerd.

Nog te ontwikkelen

De komende jaren worden in het zuidelijk deel van Parijsch nog circa 1100 woningen gerealiseerd. Dit gebied ligt tussen de Prijsseweg, Welmoet Wijnaendts Franckenpad, Wethouder Schoutenweg/ Rietveldseweg en het westelijk gelegen inundatiekanaal.

Voorzieningen

De nieuwe wijk biedt veel voorzieningen. Zo zijn er diverse scholen voor lager onderwijs, een sporthal, er zijn mogelijkheden voor kinderopvang, er is een medisch centrum, waarin huisartsen, apotheek en fysiotherapie gevestigd zijn. Het winkelcentrum Parijsch biedt de inwoners van de wijk voldoende mogelijkheden om alle dagelijkse inkopen te doen.

Interesse?

Heeft u interesse in een van de nieuwbouwprojecten in Parijsch? Kijk voor meer informatie op de website van Heijmans over Parijschexterne-link-icoon.