Hulp gezocht voor stembureaus

08 mei 2024
- nieuws

Op donderdag 6 juni 2024 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Voor die dag zoekt de gemeente Culemborg mensen die willen helpen als voorzitter of stembureaulid in de middag/avond of als teller vanaf 21.00 uur.

Aanmelden

Bent u:

  • Beschikbaar op 6 juni vanaf 14.30 uur tot einde tellen van de stemmen OF
  • Beschikbaar als teller op 6 juni vanaf 21.00 uur tot einde tellen van de stemmen
  • 18 jaar of ouder
  • Geïnteresseerd in werken op een stembureau? 

Meldt u zich dan aan als voorzitter, stembureaulid of teller. Als u eerder heeft geholpen tijdens de verkiezingen, dan heeft u een e-mail ontvangen met een link om aan te melden. Geen e-mail ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden als nieuw lid.

Ja, ik meld me aan als stembureaulid

Training

Op het stembureau zijn verschillende functies: voorzitter, stembureaulid en teller. Als u lid of voorzitter wordt, moet u een online training volgen. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging per e-mail.

Vergoeding

Als particulier ontvangt u een vergoeding voor uw bijdrage aan de verkiezingen. U ontvangt ook een onkostenvergoeding voor maaltijden. Voor de maaltijd moet u zelf zorgen. Eventuele reiskosten worden niet apart vergoed.

FunctieVergoeding  
Voorzitters middag/avond
(14.30 uur – einde)

€ 190 inclusief maaltijdvergoeding en tellen avond.

Stembureauleden middag/avond
(14.30 uur – einde)
€ 145 inclusief maaltijdvergoeding en tellen avond.
Tellers avond
(21.00 uur – einde)
€ 40

Integriteitsverklaring

Met uw aanmelding geeft u aan dat u geen betrokkenheid heeft bij een politieke partij. (Kandidaat-)raadsleden, steunfractieleden en andere functionarissen van politieke partijen mogen zich niet aanmelden. Dat is om belangenverstrengeling te voorkomen.