Hulp bij schulden

Heeft u schulden en kunt u deze niet meer betalen? Weet u niet meer hoe u dit zelf kunt oplossen? Vraag dan de medewerkers van het team Schuldhulpverlening om advies.

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening is meer dan alleen het maken van betalingsregelingen met uw schuldeisers.  Met schuldhulpverlening zoeken wij samen met u naar een oplossing voor uw schulden. Maar we willen ook voorkomen dat u later weer opnieuw schulden krijgt.

De medewerkers schuldhulpverlening brengen uw situatie in kaart. Samen met u onderzoeken zij de mogelijkheden om uw financiële situatie te verbeteren. Zo kijken zij onder andere naar de oorzaak van uw schulden. Zij helpen u eerst om te zorgen dat uw situatie stabiel wordt. Dat betekent dat u iedere maand uw vaste lasten kunt betalen. En dat er geen nieuwe schulden meer bij komen. Als dit geregeld is, bekijken zij samen hoe u uw schulden het beste kunt oplossen.

Een mogelijkheid is om deel te nemen aan een schuldregeling. Daarvoor gelden een aantal voorwaarden.

Aanvragen

Wilt u schuldhulpverlening aanvragen, of twijfelt u of dit voor u een goede oplossing is? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op:

Het kan ook gebeuren dat het Team Vroeg Eropaf u schuldhulp aanbiedt, zonder dat u zich heeft aangemeld. Dit kan gebeuren als u achterloopt met het betalen van bepaalde vaste lasten. Zoals uw huur, hypotheek, zorgverzekering, gas, water, licht en de gemeentebelasting. In Team Vroeg Eropaf werken schuldhulpverleners van de gemeente samen met Sociaal Team Culemborg.

Perspectieftraject Jongvolwassenen

Voor Jongvolwassenen is er het Perspectieftraject Jongvolwassenen. In deze pilot krijgen jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar hulp bij het oplossen van de schulden én hulp om goed te (blijven) werken aan hun toekomstperspectief. 

Bel mij

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan het contactformulier in. 

Openingstijden

maandag 9.00 - 16.00 uur
dinsdag 9.00 - 19.00 uur
woensdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 9.00 - 16.00 uur
vrijdag 9.00 - 12.00 uur

Wij werken op afspraak

Bezoekadres

Ridderstraat 250 (ingang Oostersingel)
4101 BK Culemborg

Postadres

Postbus 136
4100 AC Culemborg

Informatiemagazine - voorzieningen en stratengids
 

Contact

Telefoon 0345 477 700
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur

E-mail info@culemborg.nl

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Culemborg