Fasering en volumes

In onderstaand filmpje ziet u een mogelijke fasering. Dat betekent dat zichtbaar is in welke volgorde we denken de deelgebieden tot ongeveer 2040 te kunnen ontwikkelen tot woningbouwlocatie. Er moet natuurlijk best wat gebeuren voordat we ergens kunnen bouwen. Mocht het ergens flink tegenzitten en we op een andere plek juist meer tempo kunnen maken, dan zullen we dat overwegen.

Fasering en volumes Stationsomgeving

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Volume

De gebouwen die u in het filmpje ziet hebben nog geen architectuur, het zijn blokjes met een volume. In zo’n volume (aantal kubieke meters) past een bepaald aantal woningen, wat straks richtinggevend is voor het ontwerp. Ontwerpen van gebouwen gebeurt later. Dat gaat per deelgebied in opdracht van een projectontwikkelaar nadat we met hen een overeenkomst hebben over wat ze moeten bouwen.

Richtinggevend eindbeeld

De witte blokjes in het filmpje staan voor het volume van de totale bebouwing na de eerste fase. Aan het eind van deze eerste bouwperiode (circa 2033 – 2034) moet in dit gebied dus ongeveer dit aantal kubieke meters bebouwd zijn. Het lichtblauwe volume is voor de periode erna. Niet alles zal daarin van bedrijven tot woningen worden omgevormd. Tegen die tijd zullen we ook kijken wat er prima in te passen is. Het Masterplan - en de maquette en animatie ervan - is daarmee een richtinggevend eindbeeld. Een grote maquette van het Masterplan is overigens te bekijken in de hal van het stadhuis. Daar kunt u tijdens openingstijden altijd terecht.

Contact

Heeft u vragen over dit filmpje of is er een andere reden waarom u met ons in contact wilt komen? Stuur dan een mail naar station@culemborg.nl.