Woning aan de Lepelstraat weer veilig

12 april 2024
- nieuws

Drie weken geleden was er een incident aan de Lepelstraat in Culemborg. Het betrof een brandend voorwerp dat tegen de voordeur van een woning is gegooid. De schade is beperkt gebleven omdat het brandende voorwerp niet tot volledige ontbranding is gekomen. De afgelopen weken deed de politie onderzoek naar de aanleiding van dit incident. Om dit onderzoek mogelijk te maken werd de woning op last van de burgemeester gesloten.

Op dit moment is er geen reden meer om de woning nog langer te sluiten. Dit betekent dat vanaf vrijdag 12 april 2024 de sluiting van de woning aan de Lepelstraat wordt opgeheven en de bewoners mogen terugkeren. Omwonenden hebben een brief ontvangen met meer informatie en waar ze met vragen terecht kunnen.  

Wanneer wordt een woning of pand gesloten?

Burgemeesters kunnen een woning of bedrijfspand sluiten als de openbare orde is verstoord door ernstig geweld of bedreiging daarmee. Dit geldt ook als er ernstige vrees bestaat voor zo’n verstoring. De politie adviseert de burgemeester hierover. Het sluiten van een pand of woning mag dus niet zomaar. De regels staan in artikel 174a van de Gemeentewet.