stadsspeld

Twee onderscheidingen tijdens opening nieuwe hospice

25 april 2024
- nieuws

Rudy Span en Ronald Schouten hebben een onderscheiding gekregen tijdens de opening van het nieuwe hospice aan de Prijsseweg. Burgemeester Gerdo van Grootheest reikte beide onderscheidingen uit.

Stadsspeld

Mevrouw Rudy Span is een vrijwilliger van het eerste uur bij Hospice Nocturne. Al 25 jaar staat ze als vrijwilliger mensen in de laatste fase van hun leven bij. Haar kracht ligt in het rustig aanwezig zijn, met een heel groot hart, voor de patiënten en hun familie.

Daarnaast organiseert mevrouw Span de najaars collecte van het Leger des Heils. En ze is maatje voor hulpbehoevenden in Culemborg. Zij kreeg de gemeentelijke stadsspeld. 

Koninklijke onderscheiding

De heer Ronald Schouten zette zich jarenlang als penningmeester in voor Hospice Nocturne. Hij was onder andere de kartrekker voor de regeling van de financiering van de nieuwbouw. Verder was de heer Schouten in de jaren ’90 vooral actief als vrijwilliger binnen de afdeling van D66. En was hij een geweldige mantelzorger voor zijn gezin, familie en inwoners. De heer Schouten werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.