Omgevingsvisie Culemborg 2040

Omgevingsvisie Culemborg

07 juni 2024
- nieuws

Een gezonde en prettige leefomgeving, daar gaan wij in Culemborg voor. Gemeente Culemborg maakte – net als alle Nederlandse gemeenten – een toekomstplan tot en met 2040. Dat plan noemen we de Omgevingsvisie. Hierin beschrijven we hoe we onze ruimte de komende jaren zo goed mogelijk benutten. Want we willen veel met onze ruimte. Zo willen we een plek voor nieuwe woningen, duurzame energie, werken, groen, ontmoeten, wandelen, fietsen en parkeren. Ook willen we Culemborg meer klimaatbestendig maken en de binnenstad vitaal houden. We kunnen niet altijd alles wat we willen, dus moeten we keuzes maken.

Omgevingsvisie een feit

Die keuzes maakten we – samen met de gemeenteraad en na advies van bewoners en belanghebbenden – in de Omgevingsvisie. De Omgevingsvisieexterne-link-icoon is nu klaar, de gemeenteraad stelde deze op 30 mei 2024 vast. Daarmee is de Omgevingsvisie voor Culemborg een feit. Zo kunnen we onze gezonde en prettige leefomgeving vasthouden. 

Filmpje

In onderstaand filmpje ziet u in 1 minuut waar de Omgevingsvisie over gaat. Wilt u de papieren versie ontvangen, of heeft u vragen over de Omgevingsvisie? Stuur dan een mail naar omgevingsvisie@culemborg.nl.

Omgevingsvisie Culemborg
By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

In deze video zie je een animatie van de Omgevingsvisie van Culemborg voor het jaar 2024