Feestelijke opening voor inclusieve en natuurlijke samenspeelplek

15 mei 2024
- nieuws

Vrijdag 31 mei zijn alle kinderen van harte welkom bij de officiële opening van het speeleiland bij de Brede School Oost aan de Parkstrook. Het speeleiland is een samenspeelplek die ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Tussen twee en vier uur is het extra feestelijk met ijsjes, suikerspinnen en meerdere activiteiten. Rond 14.15 uur is de officiële opening.

Samen

Het is voor het eerst dat het SamenSpeelFonds een samenspeelplek met een gemeente realiseert. Wethouder Daphne Bijvoet is trots op dit geslaagde project. "Spelen is goed voor de gezondheid en de sociale en motorische ontwikkeling van alle kinderen. Dus ook kinderen met een beperking moeten de kans krijgen spelenderwijs te ontdekken en op die manier te werken aan meer zelfvertrouwen. Je ziet dat er een hele hoop bij komt kijken en dankzij alle betrokken partijen hebben we nu een prachtig resultaat. " 

Met de energie van betrokken ouders, de steun van de Brede School Oost, De Palster en ElkWelzijn, is het resultaat een uniek natuurlijk speeleiland waar alle kinderen welkom zijn om vrij te spelen, te ontdekken en te groeien te midden van de natuur. Kinderen zonder beperking ontdekken de kracht van hun leeftijdsgenootjes met een beperking. Ze raken gewend aan het onbekende en gaan het normaal vinden dat die kinderen ook meespelen, al doen ze sommige dingen een beetje anders. Elk aspect van het eiland is ontworpen om de verbeelding te stimuleren, de zintuigen te prikkelen en echt in het groen te spelen.

Biodiversiteit

Voor het speeleiland zijn natuurlijke materialen gebruikt. Het is een groene en diverse omgeving geworden met ruimte voor spel bij het water. Het is een plek om te ontspannen en een plek die bijdraagt aan extra biodiversiteit. 

Over het SamenSpeelFonds

Stichting het Gehandicapte Kind en Jantje Beton en hebben zich verenigd in het SamenSpeelFonds. Zij hebben als doel dat álle kinderen, met en zonder beperking, samen kunnen buitenspelen. Ze willen in elke gemeente minimaal één samenspeelplek waar álle kinderen zich welkom voelen. Nog 176 gemeenten te gaan.