Culemborg vraagt mening inwoners om hondenbeleid te verbeteren

25 april 2024
- nieuws

De gemeente Culemborg roept iedereen op om de komende weken de enquête in te vullen over het hondenuitlaatbeleid. Veel bewoners beleven veel plezier aan hun hond. Ze zijn goed gezelschap en door te wandelen bewegen mensen meer. Tegelijkertijd kunnen honden ook voor overlast zorgen.

Hondenpoep is de grootste ergernis van veel inwoners. Dit blijkt uit het leefbaarheidsonderzoek dat de gemeente tweejaarlijks uitvoert, maar ook uit de losse meldingen die hierover worden gedaan. Met een groeiende bevolking en een toenemend gebruik van de openbare ruimte, erkent Culemborg de noodzaak om de regels en voorschriften met betrekking tot het hondenbeleid te herzien. De enquête is bedoeld om inzichten te verzamelen van zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters. Het gaat hierbij over de overlast bij het uitlaten van honden en over de beschikbaarheid van uitlaatstroken en -velden. 

Meedenken

De bedoeling van de enquête is om inwoners de kans te geven actief deel te nemen aan het vormgeven van ons beleid. We vinden het belangrijk om een stad te creëren waarin iedereen zich thuis voelt en waar we allemaal kunnen genieten van de mooie groene en stedelijke eigenschappen. Alle ontvangen feedback wordt vertrouwelijk behandeld en gebruikt om beleidsbeslissingen te ondersteunen. 

Platform Culemborg

De enquête is te vinden op platform.culemborg.nlexterne-link-icoon. Al meer dan 3000 Culemborgers staan geregistreerd op dit platform. Zij ontvangen automatisch een mail met de vraag om de enquête in te vullen. Als inwoner van Culemborg van 16 jaar of ouder kun je je aanmelden op het platform.