Grote rode strik op het oude stadhuis in Culemborg

Culemborg verwelkomt 30.000ste inwoner

15 april 2024
- nieuws

De gemeente Culemborg telt sinds kort meer dan 30.000 inwoners. De stad staat stil bij deze mijlpaal met het planten van een speciale boom en een feestelijke strik op het stadhuis op de Markt. De gemeente Culemborg behoort nu tot de middelgrote gemeenten in Nederland. Dit betekent bijvoorbeeld dat er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen 23 raadsleden gekozen kunnen worden. Dat zijn er nu nog 21.

Culemborg groeit snel

Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Culemborg is een aantrekkelijke stad om te wonen en groeit daardoor snel. Met trotse geboren en getogen Culemborgers. En inwoners die zich hier later vestigen. Wij willen heel graag een stad zijn waar iedereen zich thuisvoelt. Het passeren van de grens van de 30.000ste Culemborger is daarmee toch wel heel bijzonder.” 

Kraamvisite

De burgemeester gaat op donderdag 18 april op kraamvisite bij de trotse ouders en hun pasgeboren baby Daisy. Daisy is onze 30.000ste inwoner. Bij deze bijzondere mijlpaal hoort natuurlijk een bijzonder cadeau: een jonge boom. Samen met de gemeente planten de ouders van Daisy de boom dit najaar op een nog nader te bepalen locatie. De boom staat symbool voor een duurzame toekomst, groei en ontwikkeling van de stad.

Strik

Ook is ons stadhuis op de Markt tijdelijk versierd met een grote strik om de 30.000ste inwoner welkom te heten. En om iedereen te laten zien hoe trots we samen zijn op onze bloeiende stad.