Burgemeester sluit woning om poging tot explosie

23 maart 2024
- nieuws

In de nacht van 21 op 22 maart is er bij een woning aan de Lepelstraat een molotovcocktail tegen de voordeur van de woning gegooid. Na adviezen van de politie heeft burgemeester Gerdo van Grootheest gisteravond besloten deze woning per direct voor een week te sluiten.

De politie ontving eerder die nacht een melding dat explosieven tegen de voordeur van deze woning zijn gegooid. Er is hierbij glaswerk en een smeulende substantie aangetroffen die uiteindelijk niet zijn ontploft waardoor de schade ter plaatse beperkt is. Dit is  zeer ernstige ordeverstoring met maatschappelijke onaanvaardbare en ontwrichtende gevolgen. Daarom is gekozen voor een directe sluiting van de woning.

Maatregelen

De gemeente Culemborg staat voor een krachtige aanpak bij ernstige verstoring van de openbare orde. De leefbaarheid, het veiligheidsgevoel en de gezondheid van inwoners staan hierbij voorop. Op dit moment kan er geen indicatie worden gegeven over de duur van de (verdere) ordeverstoring. Om deze reden is gekozen voor een korte sluitingsperiode van één week. Deze termijn is gebaseerd op een inschatting van de tijd die nodig is voor het verdere onderzoek  en de maatregelen die nodig zijn om de openbare orde en veiligheid te beschermen.