Wethouder Wichgers slaat ‘eerste paal’ Kwintet

24 jun 2020
Vrijdag 12 juni sloeg wethouder Wichgers de eerste paal op het kavel voor de toekomstige hof Kwintet.

Dit hof ligt aan de Anna Blamanweg in de wijk Lanxmeer tussen Het Quartet en het Kwarteel. Het is een kavel grond voor 5 kleine huisjes die daar begin 2021 gebouwd gaan worden.

1e paal Kwintet
De deelnemers en de gemeente ondertekenden 12 juni het contract voor de aankoop van de grond. Een belangrijke mijlpaal op dit pad naar uitvoering van dit duurzame project. Een project dat goed aansluit bij het verstandig omgaan met de aarde waarop we leven. De gemeente ziet de komst van Tiny Houses als een goede aanvulling op het woningbestand.

Na het officiële deel was er een open informatiemiddag. Er was veel belangstelling, vooral van de toekomstige buren. Positief verrast toonden zij hun enthousiasme over de mooie invulling van het terrein.

Initiatief duurzaamheid

Wijkbewoner Dick Boland kwam in januari 2018 met het idee om Tiny Houses te gaan bouwen. De gemeente Culemborg stelde subsidie beschikbaar voor zijn duurzaamheidsinitiatief. De toekomstige bewoners van het Kwintet zijn tussen de 21 en 73 jaar. Ze vonden samen een vorm binnen het budget van iedereen en volgens de regels van de gemeente. De BIEB - Bouwen in Eigen Beheer - begeleidde hen.