Werkzaamheden kruising Otto van Reesweg met Jan van Riebeeckstraat

2 dec 2021
Gebr. van Kessel Wegenbouw B.V. voeren de komende tijd werkzaamheden uit op de kruising van de Otto van Reesweg met de Jan van Riebeeckstraat. Aanpassing van dit kruispunt is een van de maatregelen uit het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP). Wethouder van verkeer Joost Reus: “Dit kruispunt maakt onderdeel uit van de belangrijke fietsroute van Parijsch naar het centrum. Daarom willen we dit kruispunt veiliger maken.”

Wat gaan we doen?

In de toekomst maakt de gemeente van de Jan van Riebeeckstraat een fietsstraat. Dat is een straat waar de auto “te gast is” en waar het voor fietsers veilig en comfortabel fietsen is. Joost Reus: “We gaan ervoor zorgen dat het hele kruispunt een 30 km zone wordt. Dat doen we door de drempels in de Otto van Reesweg verder van het kruispunt af te leggen.” Weggebruikers zien de overgang van 50 naar 30 km op deze manier sneller. Om onderscheid te maken in het type weg en de maximum snelheid die er geldt, krijgt het noordelijk en zuidelijk deel van de Otto van Reesweg een afwijkende kleur en uitstraling. Reus: “Hierdoor wordt duidelijker voor de weggebruiker welke verkeersregels er gelden.”

Wanneer?

De werkzaamheden vinden plaats van 6 tot en met 24 december. Dat gebeurt tussen 7.00 en 17.00 uur. Gedurende deze periode is het kruispunt afgesloten. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. De routes ziet u in onderstaande afbeelding. Voor fietsers blijft er tijdens de werkzaamheden een verbinding met de Vianensestraat, via de Vianense Poort. De aannemer doet er alles aan om huizen en bedrijven in de directe omgeving bereikbaar te houden. Het kan wel zijn dat sommige huizen, bedrijven of percelen voor een korte periode moeilijker bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld via één kant. De aannemer heeft omwonenden met een brief geïnformeerd.

Kaart met aangeven omleidingen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente Culemborg
Kaart van kruispunt met tijdelijke fietsverbinding aangegeven
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente Culemborg