Werkzaak

Werkzaak Rivierenland is de organisatie voor werk en inkomen in onze regio. Ook inwoners uit Culemborg worden ondersteund en begeleid vanuit Werkzaak Rivierenland. Werkzaak vindt dat iedereen mee kan en moet doen in Rivierenland. Jong en oud, met of zonder arbeidsbeperking. Werkzaak ondersteunt en begeleidt u bij het vinden van werk. Komt u ook in aanmerking voor een uitkering? Dan verstrekt Werkzaak deze.

Lees meer op www.werkzaakrivierenland.nl

Eerst inschrijven bij UWV

Voordat u naar Werkzaak komt, is het belangrijk dat u zich inschrijft als werkzoekende bij UWV. Ga naar de website www.werk.nl om dit te doen. Zonder deze inschrijving kunt u niet bij ons terecht. Het inschrijven gaat via DigID. U kunt op werk.nl ook zien of u eventueel in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. Deze bijstandsuitkering kunt u aanvragen bij Werkzaak.

Meer informatie over de bijstandsuitkering staat ook op de websites http://www.zorgwijzer.nl/faq/sociale-zekerheid en www.antwoordopbijstand.nl. Het UWV meldt aan Werkzaak dat u zich heeft ingeschreven.

Andere inkomensondersteuning

Voor een bijstandsuitkering, voor een aanvraag Bbz, voor een aanvraag IOAW of IOAZ-uitkering of voor een Individuele Studietoelage kunt u terecht bij Werkzaak Rivierenland.

Leerwerkloket Rivierenland

Voor alle vragen over leren, werken en loopbaan kunt u terecht bij het Leerwerkloket Rivierenland. Het Leerwerkloket geeft kosteloos en onafhankelijk advies en informatie over scholing / beroepen en over kansen & ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het loket is er voor alle inwoners van Rivierenland, met of zonder uitkering, in de leeftijd van 17 - 67 jaar. Samen met u bekijken ze uw wensen en mogelijkheden en komen ze met een advies op maat. Wilt u graag meer informatie over wat het Leerwerkloket voor u kan betekenen? Bel of mail dan. Het Leerwerkloket is op afspraak op vrijdagochtend aanwezig in het stadskantoor van Culemborg.

Meer informatie: rivierenland.lerenenwerken.nl
e-mail: rivierenland@lerenenwerken.nl
t. 06 46 85 22 34