Voetgangers hele jaar toegang tot Redichemsche waard

3 jun 2019
Het hek voor voetgangers is voortaan het hele jaar open. Op het autohek komt een nieuw slot, de gemeente voert het sleutelbeheer.

Het toegangshek van de Redichemsche Waard bestaat op dit moment uit een autohek, met daaraan bevestigd een loophek. Beide hekken zijn voorzien van een slot. Het loophek wordt verwijderd, zodat voetgangers het hele jaar door de Redichemsche Waard kunnen bezoeken.

Autohek blijft gesloten; gemeente beheert sleutels

Het autohek blijft afgesloten, ook omdat de betrokken partijen het niet wenselijk vinden dat auto’s de Redichemsche Waard kunnen binnenrijden. Dit heeft in het verleden overlast en rommel veroorzaakt in dit gebied. De gemeente Culemborg voert het primaire sleutelbeheer over het autohek in de Redichemsche Waard. Dat betekent dat de gemeente de regie heeft over de sleutels voor de toegangshekken en sleutels aan direct betrokkenen verstrekt of bv. aan recreanten uitleent. De gemeente voert de regie, houdt bij aan wie een sleutel wordt uitgeleend en ziet erop toe dat ze weer bij de gemeente worden ingeleverd.

Nieuw slot op autohek

Het slot van dit autohek wordt binnenkort vervangen. Er zijn nu namelijk veel verschillende sleutels in omloop, waardoor de gemeente geen overzicht heeft over de sleutelhouders. Daarom verzoekt de gemeente alle sleutelhouders van het huidige slot zich te melden bij Hellas Schelleman van de gemeente Culemborg. Dit kan via e-mail: h.schelleman@culemborg.nl. U kunt dan desgewenst uw huidige sleutel inleveren. Als u een sleutel van het nieuwe slot wilt hebben, kunt u dat ook aan Hellas Schelleman doorgeven.