Verloren of gevonden voorwerpen

Als u iets gevonden heeft of verloren bent, kunt u hiervan aangifte doen bij de gemeente en niet bij de politie. U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat. Heeft u uw identiteitsbewijs verloren? Dan kunt u hiervan ook aangifte doen bij de gemeente.

Vanaf 27 november tijdelijk niet online melden

De gemeente stapt over op een nieuw systeem voor gevonden en verloren voorwerpen. Daarom kunt u vanaf 27 november gevonden en verloren voorwerpen tijdelijk niet via formulieren op onze website melden. U kunt dan meldingen over gevonden/verloren voorwerpen doorgeven:

Wanneer het nieuwe systeem werkt, kunt u weer via deze website uw melding doorgeven. Hierover informeren wij op deze site.

Ik ben iets verloren, wat nu?

Dan kunt u dit melden bij de gemeente:

  • telefonisch via 0345 477 700
  • per mail naar info@culemborg.nl
  • persoonlijk bij de receptie in het stadskantoor. Een medewerker van de gemeente kijkt gelijk of uw voorwerp gevonden is. Is dit niet zo? Probeer het gerust later nog eens.

Ik heb iets gevonden. Wat nu?

Als u een voorwerp gevonden heeft, bent u volgens de wet verplicht om dit te melden. Dit kunt u melden bij de gemeente:

U kunt er voor kiezen om het voorwerp bij de gemeente in bewaring te geven. U mag het ook thuis bewaren. Dan bent u verplicht het gevonden voorwerp minstens 1 jaar te bewaren. Soms heeft u die keuze niet en vordert de gemeente het voorwerp. Wanneer u een voorwerp achterlaat of wanneer het voorwerp door de gemeente is gevorderd, ontvangt u een bewijs van de melding.

Gevonden en verloren (brom)fietsen

Wanneer u een (brom)fiets vindt moet hiervan aangifte worden gedaan bij de politie. Bovendien moet een melding worden gemaakt bij de gemeente. De gemeente is namelijk verantwoordelijk voor de afhandeling van gevonden fietsen en bromfietsen.

Aangifte en melding

Op het moment dat u een (brom)fiets vindt, kunt u dat melden via de meldlijn, via het formulier, via de app MijnGemeente of via (0345) 477 700. De gemeente komt de gevonden (brom)fiets dan ophalen. Daarnaast moet bij de politie aangifte gedaan worden. Om persoonlijk aan het politiebureau aangifte te doen, kunt u een afspraak maken via  (0900) 88 44. Voor bepaalde situaties is het ook mogelijk om aangifte te doen via internet. Kijkt u voor de voorwaarden en mogelijkheden op www.politie.nl.

De gevonden (brom)fietsen worden opgeslagen op de gemeentewerf.