Vaccinatie

Landelijk is op 6 januari begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Culemborg behoort tot de regio Gelderland-Zuid. In deze regio wordt 15 januari gestart met vaccineren. Dat gebeurt aan de Havenweg 4 in Wijchen. In totaal wordt er vanaf dat moment op 25 locaties in Nederland gevaccineerd.

Wanneer bent u aan de beurt?

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers uit de acute zorg in de ziekenhuizen en medewerkers van verpleeghuizen. Daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning.

In de periode daarna komen er steeds andere doelgroepen aan de beurt. Wie precies wanneer, hangt onder andere af van goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. En van de vaccinatiebereidheid van mensen.

Voor iedereen geldt: zodra u aan de beurt bent, krijgt u een uitnodiging. In de uitnodiging staat hoe u dan een afspraak maakt.

Zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers worden via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch bij een landelijk callcenter van de GGD een afspraak maken. Zorgmedewerkers kunnen kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een afspraak maken. 

Zorgmedewerkers die vragen hebben, kunnen de online talkshow ‘In gesprek over coronavaccinatie’ bekijken. In deze uitzending geven experts in iets meer dan een half uur antwoord op vragen van zorgmedewerkers uit het hele land. Zoals: ‘Is het BioNTech/Pfizer vaccin veilig?’, ‘Wat zijn de bijwerkingen?’ en ‘Ik heb corona gehad. Moet ik mij nog laten vaccineren?’ De talkshow is gemaakt door het ministerie van VWS en het RIVM om zorgmedewerkers te informeren over de coronavaccinatie zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken om zich te laten vaccineren of niet. De uitzending bekijkt u op YouTube. 

Meer informatie