Uw mening over detailhandel, horeca en evenementen

11 jul 2019
Het huidige detailhandels-, horeca- en evenementenbeleid is verouderd en moet worden vernieuwd. Wij horen graag uw mening over enkele vraagstukken die hierbij spelen. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen en stellingen. Het invullen hiervan vraagt circa 10 minuten van uw tijd.

Het beleid van de gemeente is erop gericht om kaders te bieden aan detailhandel, horeca en evenementen. Dat geldt voor bestaande detailhandels- en horecabedrijven en evenementen om goed te kunnen functioneren en te vernieuwen. Dit geldt ook voor nieuwe bedrijven en evenementen die aanvragen doen. Het beleid is ook gebonden aan landelijke, provinciale en regionale wet- en regelgeving.

Detailhandel, horeca en evenementen versterken elkaar, maar zitten elkaar soms in de weg. Tijdens sommige evenementen kan de horeca het terras niet gebruiken, of zijn winkel- of horecapanden minder goed bereikbaar. Andersom geldt dat evenementen beperkingen krijgen opgelegd omdat ze (uiteraard) rekening moeten houden met omwonenden en de omliggende winkeliers en horecaondernemers.

Wij stellen het op prijs als u de vragenlijst invult. Invullen kan tot en met 2 september 2019.

Start de vragenlijst.