Twee hennepkwekerijen gevonden in Culemborg

16 aug 2021
In vier weken tijd zijn er twee hennepkwekerijen gevonden in Culemborg. Eén hennepkwekerij bevond zich in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Beesdseweg. De andere kwekerij was in een woning aan de Sleutelbloem. Burgemeester Gerdo van Grootheest sluit vanaf vandaag de woning voor 3 maanden. De bewoners mogen hun woning gedurende deze maanden niet betreden.

In juni jl. werd in de woning tientallen hennepplanten aangetroffen na een tip via Meld Misdaad Anoniem. De planten stonden op zolder. De zolder is geruimd en de apparatuur is in beslag genomen.  
Halverwege mei werden er honderden hennepplanten aangetroffen in een bedrijfsunit van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Beesdseweg. Na een melding over een lekkage kwam de hennepkwekerij aan het licht. Ter plaatste bleek ook dat er diefstal was van stroom. De burgemeester sloot deze bedrijfsunit vanaf 23 juli jl. voor een jaar. De kwekerij is ontmanteld en geruimd.

De sluitingstermijn is bepaald op basis van het aantal aangetroffen hennepplanten en de verschillenden richtlijnen die gelden voor een woning en een bedrijfspand.  

Melden
De gemeente Culemborg werkt nauw samen met partners in de strijd tegen ondermijning, criminaliteit en drugshandel. Hennepkwekerijen en drugslabs vormen een direct gevaar voor de omgeving door de aanwezigheid van chemicaliën en brandonveilige situaties. Ook gebeurt het steeds vaker dat criminele huurders verhuurders van loodsen en bedrijfspanden onder druk zetten. Vermoedt u in uw omgeving productie van of handel in drugs? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Of geef het anoniem door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.