Foto Harddrugs

Twee drugsdealers aangehouden en aangepakt

18 juli 2023
- nieuws

Opnieuw werden in Culemborg door de politie twee verdachten aangehouden die worden verdacht van meewerken aan de verkoop van harddrugs. Ze moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

In Culemborg wordt er streng gehandhaafd op drugshandel. Burgemeester Gerdo van Grootheest legt ze daarom aanvullend ook een last onder dwangsom op.

Extra bestuurlijke maatregel

Dankzij onze Algemene Plaatselijke Verordening is deze extra bestuurlijke maatregel mogelijk. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat mensen opnieuw de fout in gaan. Als deze personen dezelfde overtreding begaan, moeten ze een dwangsom betalen van 7.500 euro.

Gevoel van onveiligheid 

Straathandel in drugs leidt tot een ernstige aantasting van het woon- en leefklimaat en verstoring van de openbare orde. Het zorgt daarnaast voor gevoelens van onveiligheid bij inwoners. In de handel in drugs gaat veel geld om. De gemeente wil voorkomen dat jonge inwoners deze criminele wereld worden ingezogen. De gemeente treedt hier dan ook, samen met de politie en het Openbaar Ministerie, hard tegen op.

Melden

In de strijd tegen drugshandel, criminaliteit en ondermijning (criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten), werkt de gemeente Culemborg samen met partners waaronder de politie. Vermoedt u in uw omgeving illegale activiteiten zoals handel in drugs, mensen of gestolen goederen? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Bel bij spoed altijd 112. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nlexterne-link-icoon.