Tips voor het vragen om hulp

13 mei 2020
Vind jij het lastig om een ander om hulp te vragen? Je bent niet de enige. Je wilt het liever zelf doen, je wilt een ander niet lastigvallen, je hebt het al zo vaak gevraagd of je denkt dat iemand anders je niet kan helpen...
 Toch snappen we allemaal wel dat je soms dingen tegenkomt die je (nog) niet kunt, of niet alleen kunt. Je ontkomt er dan niet aan dat je om hulp moet vragen. ElkWelzijn geeft je tips.

 

Wijkcoach Loes van Delft vindt het belangrijk dat je hulp vraagt als dat nodig is. “Als je op tijd om hulp vraagt, voorkom je dat jouw probleem erger wordt. Het geeft je ook het gevoel dat je er niet alleen voor staat. En de ander is blij iets voor je te kunnen betekenen. Neem contact op met ElkWelzijn of bekijk het overzicht met mogelijkheden op onze website. Er staan in Culemborg veel organisaties en vrijwilligers klaar die je graag willen helpen. Bijvoorbeeld met telefonisch contact, een boodschap doen, opruimen of bij het gebruik van de mobiele telefoon of tablet.”

Tips

Vind je het lastig om hulp te vragen? Ben je dan bewust van deze gedachten:

  • Onderzoek wijst uit dat mensen graag anderen helpen. En, vergeet niet, de volgende keer ben jij degene die hulp biedt aan een ander.
  • Iedereen heeft de vrijheid om ja of nee te zeggen als jij om hulp vraagt.
  • Je hoeft niet alles zelf te kunnen.
  • Het is gezellig om samen iets te doen.
  • Het is goed om hulp te vragen, het zegt niets over zwakte of iets niet kunnen.

Contact

We merken dat in deze coronatijd mensen gelukkig hulp durven te vragen aan ElkWelzijn. Want ElkWelzijn, haar medewerkers en vrijwilligers zijn voor veel Culemborgers vertrouwd. We kennen de organisaties en mensen in Culemborg die hulp kunnen bieden en kijken samen wat er nodig is. Kun je wel wat hulp gebruiken? Durf te vragen, wij staan voor je klaar!

Kijk op www.elkwelzijn.nl, stuur een e-mail info@elkwelzijn.nl of bel 0345-51 52 27 (ma t/m do 9.00-14.00 uur, vr 9.00-12.00 uur).