Terugblik op het Initiatievenfeest

13 apr 2021
Maandagavond 12 april vond voor de vierde keer in Culemborg het Initiatievenfeest plaats. In verband met de coronamaatregelen was het deze keer online. Via de livestream keken zo’n 100 Culemborgers mee. Al was er ook een fysiek tintje aan. Want vooraf werd bij deelnemers thuis een maaltijd bezorgd. Natuurlijk verzorgd door twee initiatieven! Samen met Dorine Ottevanger, directeur van ElkWelzijn, verzorgde een trotse burgemeester de opening. Gerdo van Grootheest: “Het is een voorrecht om burgemeester te zijn van een stad waar de betrokkenheid van inwoners zo groot is. Er zijn ongelooflijk veel initiatieven. Gedragen door heel veel vrijwilligers. Zij maken met elkaar Culemborg. Zij kleuren onze stad. Daar ben ik heel trots op.”

Toegevoegde waarde

Het thema van de avond was ‘Mensen maken Culemborg mooier’. Burgemeester Gerdo van Grootheest en directeur van ElkWelzijn Dorine Ottevanger namen de kijker mee in wat bewonersinitiatieven toevoegen aan de stad. Want de vele initiatieven maken Culemborg niet alleen mooier. Maar ook: zorgzamer, cultureler, inclusiever, natuurlijker, sportiever en socialer.

Open podium

Na de opening startte het online gezelschap met een warming-up onder leiding presentator Roscoe Jozefzoon en de initiatiefnemer van de Culemborgse 60 dagen Challenge. Vervolgens werd het podium gegeven aan de initiatieven zelf. Er volgde een inkijk bij uiteenlopende activiteiten. Van tuinieren tot opvoeden. En van ontmoeten tot het zoeken naar werk. Een overzicht vindt u op www.elkwelzijn.nl/12april. Deelnemers konden hun vragen stellen via de chat. Ook ging de groep uiteen in break-out-rooms. Daar werd in kleiner gezelschap verder gepraat over de inzet van vrijwilligers die de initiatieven mogelijk maken. De organisatie van de avond was in handen van ElkWelzijn en de gemeente Culemborg. In nauwe samenwerking met Studio Lek en partners. Met muziek door Rick Snel. Bekijk het feest terug via de video op YouTube.  

Zelf een idee?

Heeft u zelf een idee om onze stad nog mooier te maken? Kijk op www.culemborg.nl/initiatievenloket of en hoe de gemeente u hierin kan steunen.

Visueel verslag Initiatievenfeest 2021
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
De Betekenaar