Taxus tegen kanker

4 jun 2019
De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel start maandag 10 juni. Inleveren kan vanaf 11 juni, omdat 10 juni op 2e pinksterdag valt en dan zijn de milieustraten gesloten. Met het snoeisel van deze haagplant wordt Taxol gemaakt, het basisbestandsdeel van chemotherapie.
taxustaxi
Inwoners van Avri-gemeenten kunnen hun taxussnoeisel inleveren op de milieustraten. De stichting Taxus Taxi haalt het snoeisel op bij de milieustraten en zorgt voor de verwerking.

 

Duizenden chemotherapieën

Elk jaar is het ingezamelde taxussnoeisel goed voor duizenden chemotherapieën. Aan huis ophalen is binnen de Avri-gemeenten nog niet mogelijk. Inwoners kunnen het snoeisel gratis inleveren op de Avri-milieustraten. Tassen om het snoeisel goed in te bewaren zijn gratis te krijgen bij de milieustraten.

Voorkom broei

Broei gaat de werking van het snoeisel tegen. Om dat te voorkomen maakt u in het midden van het snoeisel een kuil ter grootte van een voetbal. De inzameling start maandag 10 juni. Het is belangrijk om het snoeisel zo kort mogelijk na het snoeien af te leveren. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof. Bedankt voor uw hulp!

Voor meer informatie kijkt u op www.taxustaxi.nl