Stimuleringslening

U kunt geld lenen voor maatregelen aan uw woning op het gebied van duurzaamheid. Denk aan isolatie en installaties voor het opwekken van duurzame energie.

Doel van de lening

De Stimuleringslening is er voor het financieren van alle maatregelen die nodig zijn voor het energieneutraal maken van uw woning. En ook voor het afkoppelen van het aardgas. Denk aan isolatiemaatregelen en installaties voor het opwekken van duurzame energie. Of aan installaties voor verwarming en warm water die niet op aardgas werken.

Voor wie

U bent eigenaar/bewoner van een woning of appartement in de gemeente Culemborg. Er vindt een toets plaats of u kredietwaardig bent.

Bedrag

Het minimum bedrag van de lening is 10.000 euro. Het maximum bedrag 50.000 euro. Afhankelijk van het te lenen bedrag verschilt de looptijd van de lening. Tot 15.000 euro is de looptijd 10 jaar, daarboven is de looptijd 15 jaar.

U betaalt per maand een vast bedrag aan rente plus aflossing (annuïteitenlening). Extra aflossen (minimaal 250 euro) is boetevrij. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland is het actuele rentetarief terug te vinden.

Aanvragen

U vraagt de lening aan via het aanvraagformulier. Daarin geeft u aan welke maatregelen u wilt nemen en voor welk bedrag u een lening wilt. Dit kan door middel van een offerte of berekening. Ook moet u een ‘Nul-op-de-Meter’-advies mee sturen.

Als uw aanvraag compleet is en voldoet aan de voorwaarden ontvangt u binnen 4 weken een voorlopige toewijzingsbrief met daarin informatie over hoe u de lening bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) precies kunt aanvragen. U krijgt toegang tot een aanvraagformulier van het SVn .

Het SVn toetst uw aanvraag bij Bureau Krediet Registratie. Als het SVn akkoord gaat met uw aanvraag ontvangt u een offerte met een overeenkomst van de lening. Als het SVn niet akkoord gaat ontvangt u een afwijzingsbrief.

De lening wordt geweigerd indien:

  • u geen eigenaar-bewoner bent van een woning of appartement in de gemeente Culemborg;
  • u niet kredietwaardig wordt bevonden;
  • de maatregelen al zijn uitgevoerd voordat u de overeenkomst voor de lening aangaat;
  • er geen geld meer beschikbaar is voor deze regeling.

Als de maatregelen zijn uitgevoerd, vult u het declaratieformulier in dat het SVn u toestuurt. Het declaratieformulier stuurt u samen met de originele facturen en betaalbewijzen naar de gemeente. Uw bouwdepot betaalt de facturen uit.

Openingstijden

maandag 9.00 - 16.00 uur
dinsdag 9.00 - 19.00 uur
woensdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 9.00 - 16.00 uur
vrijdag 9.00 - 12.00 uur

Wij werken op afspraak

Bezoekadres

Ridderstraat 250 (ingang Oostersingel)
4101 BK Culemborg

Postadres

Postbus 136
4100 AC Culemborg

Informatiemagazine - voorzieningen en stratengids
 

Contact

Telefoon 0345 477 700
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur

E-mail info@culemborg.nl

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Culemborg