Stimuleringslening

Bent u van plan om uw bestaande woning te verbouwen? Op zo’n manier dat uw woning na verbouwing echt energieneutraal en gasloos is?

Stimuleringslening

Dan kunt u een Stimuleringslening aanvragen. De Stimuleringslening is minimaal 10.000 euro en maximaal 50.000 euro. De rente is lager dan bij een gewone lening.

Denkt u aan eenvoudigere energiebesparende maatregelen? Kijk dan eens bij Duurzaamheidslening.

Voor wie?

U bent eigenaar/bewoner van een woning of appartement in de gemeente Culemborg. Er vindt een toets plaats of u kredietwaardig bent.

Hoe vraagt u een lening aan?

Voor het aanvragen van een Stimuleringslening gebruikt u het aanvraagformulier. U kunt dit formulier onderaan deze pagina downloaden. Hierin geeft u aan welke maatregelen u wilt nemen en voor welk bedrag u een lening wilt. Dit kan door middel van een offerte of berekening. Ook moet u een ‘Nul-op-de-Meter’-advies mee sturen.
Als uw aanvraag compleet is en voldoet aan de voorwaarden ontvangt u binnen 4 weken:
-  een voorlopige toewijzingsbrief met daarin informatie over hoe u de lening bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) precies kunt aanvragen.

Online krijgt u op de website van het SVn toegang tot een aanvraagformulier. Dit vult u in.

Het SVn toetst uw aanvraag bij Bureau Krediet Registratie. Daarna ontvangt u:
-  Als het SVn akkoord gaat met uw aanvraag: een offerte met een overeenkomst van de lening;
-  of als het SVn uw aanvraag niet akkoord gaat: een afwijzingsbrief.

Als de maatregelen zijn uitgevoerd, vult u het declaratieformulier in dat het SVn u toestuurt. Het declaratieformulier stuurt u samen met de originele facturen en betaalbewijzen naar de gemeente. Uw bouwdepot betaalt de facturen uit.

Voor welke maatregelen kunt u een lening aanvragen?

De Stimuleringslening is er voor het financieren van alle maatregelen die nodig zijn voor het energieneutraal maken van uw woning. En ook voor het afkoppelen van het aardgas. Denk aan isolatiemaatregelen en installaties voor het opwekken van duurzame energie. Of aan installaties voor verwarming en warm water die niet op aardgas werken.

Hoe hoog is de lening?

Het minimum bedrag van de lening is 10.000 euro, het maximum bedrag 50.000 euro. Afhankelijk van het te lenen bedrag verschilt de looptijd van de lening. Tot 15.000 euro is de looptijd 10 jaar, daarboven is de looptijd 15 jaar.
U betaalt per maand een vast bedrag aan rente plus aflossing (annuïteitenlening). Extra aflossen (minimaal 250 euro) is boetevrij. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (www.svn.nl) is het actuele rentetarief terug te vinden.

Wanneer wordt de lening geweigerd?

De lening wordt geweigerd indien:

  • u geen eigenaar-bewoner bent van een woning of appartement in de gemeente Culemborg;
  • u niet kredietwaardig wordt bevonden;
  • de maatregelen al zijn uitgevoerd voordat u de overeenkomst voor de lening aangaat;
  • er geen geld meer beschikbaar is voor deze regeling.

Download: