Stimuleringslening

U kunt geld lenen voor maatregelen aan uw woning op het gebied van duurzaamheid. Denk aan isolatie en installaties voor het opwekken van duurzame energie.

Waar is de lening voor?

De Stimuleringslening is er voor het financieren van alle maatregelen die nodig zijn voor het energieneutraal maken van uw woning. En ook voor het afkoppelen van het aardgas. Denk aan isolatiemaatregelen en installaties voor het opwekken van duurzame energie. Of aan installaties voor verwarming en warm water die niet op aardgas werken.

Voor wie is de lening?

U bent eigenaar/bewoner van een woning of appartement in de gemeente Culemborg. Er vindt een toets plaats of u kredietwaardig bent.

Hoeveel kan ik lenen?

Het minimum bedrag van de lening is 10.000 euro. Het maximum bedrag 50.000 euro. Afhankelijk van het te lenen bedrag verschilt de looptijd van de lening. Tot 15.000 euro is de looptijd 10 jaar, daarboven is de looptijd 15 jaar.

U betaalt per maand een vast bedrag aan rente plus aflossing (annuïteitenlening). Extra aflossen (minimaal 250 euro) is boetevrij. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland is het actuele rentetarief terug te vindenexterne-link-icoon.

Hoe kan ik de lening aanvragen?

U vraagt de lening aan via het aanvraagformulier. Daarin geeft u aan welke maatregelen u wilt nemen en voor welk bedrag u een lening wilt. Dit kan door middel van een offerte of berekening. Ook moet u een ‘Nul-op-de-Meter’-advies mee sturen.

Als uw aanvraag compleet is en voldoet aan de voorwaarden ontvangt u binnen 4 weken een voorlopige toewijzingsbrief met daarin informatie over hoe u de lening bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn)externe-link-icoon precies kunt aanvragen. U krijgt op de website van het SVn toegang tot een aanvraagformulier.

Het SVn toetst uw aanvraag bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Daarna ontvangt u een offerte met een overeenkomst van de lening. Als het SVn niet akkoord gaat met uw aanvraag ontvangt u een afwijzingsbrief.

Hoe kan ik de kosten declareren?

Als de maatregelen zijn uitgevoerd, vult u het declaratieformulier in. U heeft hiervoor het volgende nodig:

  • uw leningnummer;
  • formulier van SVn;
  • facturen die de uiteindelijke kosten van de maatregelen laten zien.

Uw bouwdepot betaalt de facturen uit.