Start ‘Gelderland Geletterd’ in Culemborg met PR-stunt

5 Feb 2019
Op vrijdag 8 februari start in Culemborg ‘Gelderland Geletterd’. Dit is een campagne over: ‘Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op.’ Gedeputeerde Josan Meijers en wethouder Simon Buwalda geven de aftrap van ‘Gelderland geletterd’. Dat doen ze op het Chopinplein in Culemborg, met een PR-stunt vanaf 14.00 uur!

Een op de tien inwoners van Gelderland heeft moeite met lezen en/of schrijven. Voor volwassenen met Nederlands als moedertaal zijn er veel cursussen, lessen, taalgroepjes en spreekuren. Die helpen hen verder met lezen, schrijven, rekenen. Toch vallen de aanmeldingen tegen. ‘Gelderland Geletterd’ is een campagne in deze regio. Die heeft tot doel laaggeletterden te bereiken. Dan kunnen zij stimulansen krijgen om gebruik te maken van het taalaanbod in de regio.

Rijnbrink, de Samenwerkende Gelderse Bibliotheken, Stichting Lezen & Schrijven werken in de campagne samen. Ook de ROC’s, Gelderse gemeenten en provincie Gelderland doen er aan mee. Op verschillende manieren en via verschillende kanalen krijgt dit onderwerp aandacht.

Regio Rivierenland heeft de eer om te starten met de campagne ‘Gelderland Geletterd’. De gemeente Culemborg pakt als eerste het estafettestokje op. Dat gebeurt met een PR stunt tussen 14.00 en 15.30 uur op het Chopinplein in Culemborg. Kom ook! Je bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op daarhebjerechtop.nl.