Stadsspeld voor Nicole Spaans

8 sep 2020
Burgemeester Gerdo van Grootheest verraste Nicole Spaans met de stadsspeld dinsdagmiddag tijdens haar afscheid als directeur van het Elisabeth Weeshuis Museum. Ze krijgt de gemeentelijke onderscheiding omdat ze in de afgelopen jaren veel meer heeft gedaan dan je van een directeur mag verwachten.

Nicole Spaans is 15 jaar verbonden geweest aan het Elisabeth Weeshuis Museum. Onder haar leiding is het museum verbouwd en zijn er mooie tentoonstellingen gemaakt. En ze haalde het belangrijk schilderij van Moreelse (1571 – 1638) naar Culemborg. Ook heeft ze ervoor gezorgd dat het museum toegankelijker werd gemaakt voor mensen met een beperking. Samen met de andere ‘bewoners’, bibliotheek en Vrije Universiteit, heeft ze van het Weeshuis een ontmoetingsplek voor Culemborgers gemaakt. Kortom… ze heeft het museum op de kaart gezet! Meerdere malen is het genomineerd voor diverse prijzen (o.a. het leukste uitje van Gelderland 2015 en 2017 en de Gelderse Pauwenveer 2018).

Nicole Spaans en haar stadsspeld
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Elisabeth Weeshuismuseum

Het bestuur van de gemeente Culemborg heeft besloten om de stadsspeld aan mevrouw Nicole Spaans toe te kennen als blijk van waardering voor haar enorme inzet voor Culemborg.