Stadsspeld voor Hans van Heesewijk

14 sep 2020
Afgelopen vrijdag 11 september 2020 kreeg Hans van Heesewijk de stadsspeld. Burgemeester Gerdo van Grootheest reikte de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit tijdens zijn afscheid van het KWC. De heer van Heesewijk is 44 jaar actief geweest in het onderwijs. Hij gaat met pensioen.

Hans van Heesewijk heeft veel betekend voor het onderwijs in Culemborg. Hij was verbonden aan het KWC. Met hart en ziel zette hij zich in voor onderwijs aan kansarme en kwetsbare leerlingen. Hij stimuleerde hen in hun eigen kunnen. Ook was hij nauw betrokken bij de evacuatie in 1995. En nam hij deel aan de veiligheidsoverleggen toen er confrontaties waren tussen verschillende culturele groepen in de stad.

Hij was een gewaardeerd gesprekspartner van de Islamitische gemeenschap en heeft daar een groot vertrouwen opgebouwd. In zijn functie als conrector heeft hij vorm gegeven aan de voorbereidingen, de start en de groei van het KWC-Agora onderwijs.

Verder was hij betrokken bij de oprichting van de groep die subsidies selecteert die Stichting Elisabeth Weeshuis verstrekt aan kansarme jongeren. Hij is nog steeds actief als voorzitter van de Culemborgse Volleybal vereniging V.V.Vrijstad.

Het bestuur van de gemeente Culemborg heeft besloten om de stadsspeld aan Hans van Heesewijk toe te kennen als blijk van waardering voor zijn enorme inzet voor Culemborg.

Hans van Heesewijk krijgt de stadsspeld opgespeld
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
KWC