Sporten en bewegen

Iedereen mag weer sporten. Buiten én binnen. Dus ook sportscholen, sporthallen en het zwembad mogen weer open. De afgelopen maanden is het sporten door corona anders geweest. En met allerlei regels. Op deze pagina geven we aan hoe de situatie sinds 1 juli is.

Update: 7 juli 2020

Wat mag er wel en wat nog niet?

  • Iedereen mag sporten. Volwassenen (vanaf 18 jaar en ouder) houden zo goed mogelijk 1,5 meter afstand. Voor alle leeftijden is normaal spelcontact weer toegestaan. Wedstrijden mogen ook weer gespeeld worden.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen zijn weer open.
  • Publiek houdt 1,5 meter afstand tot elkaar. Buiten mogen er maximaal 250 toeschouwers zijn. En binnen maximaal 100. Is er sprake van een vaste zitplaats (met onderling voldoende afstand), reservering en gezondheidscheck vooraf? Dan mogen er meer toeschouwers zijn.
  • Schreeuwen en zingen mag helaas nog niet.   

Voor sportaanbieders, sportverenigingen en sportclubs nog even dit

Deze versoepeling betekent ook dat het niet meer nodig is om een plan in te dienen bij de gemeente. Zoals sommige verenigingen misschien afgelopen weken gedaan hebben. Ook vervalt hiermee het Culemborgse ‘Protocol Verantwoord buiten sporten van kinderen en jongeren in coronatijd’. En vervallen de door de gemeente vastgestelde venstertijden.

Dat neemt niet weg dat de gemeente Culemborg een paar aandachtspunten nog steeds belangrijk vindt: 

  • Gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Help uw sporters en trainers/begeleiders om zich aan de basisregels te houden. Zoals thuis blijven bij klachten en/of koorts, hoesten en niesen in de elleboog, regelmatig handen wassen en afstand houden. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om goed naar de in- en uitgangen te blijven kijken om de doorstroming vlot te laten verlopen.  
  • Nog steeds vinden we het belangrijk dat ook kinderen en jongeren die geen lid zijn,  mee mogen doen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, via accommodatieloket@culemborg.nl.