Schetsontwerp Parc de Triomphe klaar

30 jan 2019
Sinds zomer 2018 hebben bewoners, gebruikers en de gemeente gewerkt aan een ontwerp voor het Park Parijsch. Het park gaat Parc de Triomphe heten. Op 15 december 2018 was er een parkfeest, waarbij de laatste aanpassingen en toevoegingen werden verzameld.
CV Parijsch en de gemeente hebben het schetsontwerp (plankaart) goedgekeurd. In een toelichting staan verschillende onderdelen en keuzes uitgelegd.

Het Parc de Triomphe krijgt een verbinding met het Weteringeiland. Er komen een trekpont en een landtong met een avontuurlijk speelpad. Op drie plekken vanaf de voetpaden rondom het park is het toegankelijk voor mindervaliden. Ook volgt er meer beplanting op belangrijke plekken.

Voor onderhoud, veiligheid of vanwege het budget vinden er mogelijk kleine aanpassingen op het schetsontwerp plaats. De vraag is of de loungebank haalbaar is binnen het budget. Dat geldt ook voor het planten van grote bomen. Het streven is zo dicht mogelijk bij de wensen van bewoners te blijven.

Participatie

Voor de naam van het Park Parijsch was een wedstrijd georganiseerd. Het nieuwe park heet ‘Parc de Triomphe’. Die naam bedacht Lenie Heeneman-de Ruiter. De natuurlijke en avontuurlijke prijs - eetbare insecten - werd tijdens het Parkfeest uitgereikt door Toon van de kinderraad.

Het bureau AM Landskab hielp de gemeente Culemborg bij het participatieproces.