Schaapscheerdersfeest op De Heuvel

28 mei 2019
Op zaterdag 1 juni tussen 12.00 en 16.00 uur is het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest op kinderboerderij De Heuvel. Op deze dag is de kinderboerderij open van 12.00 tot 16.00 uur.

De gemeente Culemborg zet op verschillende plekken in de stad schapen in. Zij houden het openbaar groen op een natuurlijke manier kort. Al deze schapen komen op 1 juni naar de kinderboerderij. Daar gaat hun dikke wintervacht eraf. De schaapscheerders knippen alle schapen met de hand. Eén schaapscheerder laat zien hoe de schapen machinaal geschoren worden.

Kinderen kunnen zich laten schminken. Er is een leuke wedstrijd waarbij je het gewicht van een schaap mag raden. Kinderen mogen een ‘scheerschuimschaapje’ scheren, een koe melken, een broodje bakken en een ritje op een pony maken.

Er is ook een minibraderie. Hier is een wolspinster aan het werk en iemand die met wol gaat vilten. Syndion en Prezzent zijn erbij met hun dagbestedingscliënten. Deze cliënten bakken en verkopen hamburgers. En zij verkopen zelfgemaakte producten.