Samen energie besparen in Oranje- en Bloemenbuurt

5 Feb 2019
De wijkacties van Vrijstad Energie trekken veel belangstelling. Op 12 februari kunnen buurtbewoners van Oranje- en Bloemenbuurt zich laten informeren op de energieavond in het stadhuis. Vrijwillige medewerkers trekken voor die tijd de buurt in om de behoeften te peilen.
Coördinator van de wijkactie is Han Horstink: "Het is behoorlijk intensief maar we doen het graag. We zijn een coöperatie van en voor Culemborgse bewoners en willen graag iedereen helpen. Of je nu zonnepanelen op het eigen dak legt of nadenkt over isolatie, alle vragen zijn welkom."

De energiecoöperatie bestaat nu ruim twee jaar, heeft zo'n 175 leden en organiseerde al 8 buurtacties. Horstink: "We willen graag dat extra zetje geven om maatregelen te treffen. Zo kun je via ons offertes aanvragen voor vloer- en spouwmuurisolatie of een gesprek met een energiecoach aanvragen." Interessant in het aanbod is de Energy Party. Dat is samen met je buren een avond doorpraten over energiebesparing met een energiecoach erbij. Als je vijf buren enthousiast krijgt, neemt Vrijstad Energie de taart mee!

De Energieavond is op dinsdag 12 februari in het stadhuis, Oude Vismarkt 4. Het start om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. Geef u op via info@vrijstadenergie.nl, er is een beperkt aantal plaatsen. Meer informatie staat op www.vrijstadenergie.nl.

Op de foto een winters straatbeeld in Oranjebuurt. Foto: Jenny Senhorst.