Routes


Het fietsroutenetwerk is in het voorjaar 2009 van start gegaan. Het netwerk is voorzien van knooppunten, waardoor u volop vrijheid heeft om een eigen fietsroute te creëren. Een eigen route samenstellen, van de ene naar de andere provincie fietsen, zelf het aantal kilometers bepalen; met het fietsroutenetwerk kan het allemaal.


Sinds eind 2013 is het Jan Blankenpad geopend. Deze bijzondere struinroute loopt door de uiterwaarden en over de dijk tussen de waterlinieforten Werk aan Het Spoel en Fort Everdingen.
Meer informatie


Het Kikkerpad loopt door de bebouwde kom van Culemborg langs veel waterrijke plekken. U loopt langs grachten, oude riviertjes en ook langs nieuw aangelegde waterpartijen die dienen voor de opvang van regenwater. In het voorjaar zijn hier de nodige kikkers en andere amfibieën te zien en te horen.


Glijdend over glad asfalt en lange rechte paden. Er zijn genoeg mogelijkheden om te skaten in Culemborg. Op lange zomeravonden even de frisse buitenlucht opzoeken. Schaats- en skatevereniging Lek en Linge stelde van de beste skatepaden in Culemborg en omgeving vier skateroutes samen.


De gidsen van de Stichting Stadsgidsen Culemborg organiseren betaalde rondleidingen door Culemborg. Ook organiseren zij van april tot oktober gratis stadswandelingen op de eerste zaterdag van de maand. En ze organiseren fietsroutes.


Citywalk in English, Stadtrundgang auf Deutsch.


In 2012 zijn door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig in Culemborg 39 Stolpersteine ( struikelstenen) gelegd voor de laatste zelf gekozen woonadressen van joden die in de tweede wereldoorlog van daaruit zijn gedeporteerd om in de vernietigingskampen te worden vermoord.


De waterfietstocht rond Culemborg laat u voorbeelden zien van de manier waarop men in het heden en verleden omging met water. Door goed om te gaan met ons water zorgen we voor een gezonde bodem. Zo kunnen ook volgende generaties gezond leven in een natuurrijke omgeving.


In deze wandeling staat “Water” centraal. Water als verdedigingswerk, water dat dienst doet voor waterberging, water om te recreëren historisch water, kortom: water is niet weg te denken uit Culemborg. U kunt op elke plek instappen in de wandeling. De wandeling is bijna 7 kilometer lang.


Op de toeristische website van Culemborg staan nog veel meer routes in en om Culemborg.
Meer informatie