Sleuteloverdracht bij de Haven in Culemborg

Restaurant Op De Haven verkocht aan lokale ondernemers

01 juli 2024
- nieuws

Vandaag vond de sleuteloverdracht plaats tussen de kopers van restaurant Op De Haven en Monica Wichgers, wethouder. Vanaf nu zijn de ondernemers Fortu en Patricia de Haas eigenaar van dit pand aan de haven.

Na jaren van inspanningen is er een koper gevonden voor restaurant Op De Haven. Het restaurant stond al geruime tijd te koop, maar dit leidde niet tot resultaten. Daarom werden in december nieuwe voorwaarden vastgesteld waarbij de nadruk lag op een goed plan. Uiteindelijk werden vier inzendingen ontvangen, waarvan twee aan de inschrijvingsvoorwaarden voldeden. De jury beoordeelde op een aantal zaken en dit leidde tot het meest aantal punten voor Fortu de Haas en Patricia de Haas-Kraan. 

Visitekaartje aan de Lek

Fortu de Haas is industrieel vormgever en heeft uitgebreide ervaring in het verbouwen en renoveren van panden. Hij is geboren en opgegroeid in Beesd, tussen horecafamilie. Patricia de Haas-Kraan is geboren en opgegroeid in Culemborg. Zij heeft veel ervaring in het organiseren van projecten, activiteiten en evenementen en is grotendeels opgegroeid in en rond de haven. Ze gaan de uitvoering van dit plan enthousiast tegemoet: “Wij gaan een avontuur graag aan en gunnen Culemborg weer een mooi visitekaartje aan de Lek,” aldus Fortu en Patricia de Haas.

Wethouder Monica Wichgers heeft haar tevredenheid geuit over de voortzetting van deze trekpleister als restaurant. "Fijn dat deze ondernemers hun nek uit willen steken ten gunste van onze inwoners en bezoekers. Ik hoop dan ook dat de verbouwing voorspoedig verloopt en dat we snel weer van deze plek kunnen genieten."

Blijf op de hoogte

Via Welkom in Culemborg Blog en Facebook houden de ondernemers regelmatig updates over de verbouwing en de plannen voor het restaurant.