Recycle-kunstwerk door kinderen op Culemborgse rotonde

29 okt 2021
Recyclekunstwerk in het kader van de World Cleanup Day
Sinds 27 oktober staat op de rotonde tussen de Wethouder Schoutenweg en de Laan naar Parijsch een kleurrijk recycle-kunstwerk. Dit ‘Culemborg Schoon-mannetje’ van plastic doppen is gemaakt op World Cleanup Day, door leerlingen van vijf scholen.

Het kunstwerk toont het Culemborg Schoon-mannetje dat afval in de bak gooit en met een grijper zwerfafval opruimt. Hij geeft zo het goede voorbeeld aan alle voorbijgangers: gooi géén zwerfafval op straat, voorkom afval en doe aan hergebruik en recycling. Het onderwerp werd bedacht door een leerling van Agora CPOB.

In de Gelderlandfabriek werkten kinderen op 17 september in toerbeurten aan het recyclekunstwerk. Leerlingen van de Oranje Nassauschool, Jenaplanschool ’t Praathuis, Koningin Julianaschool, KWC Praktijkonderwijs en Agora CPOB leerden tijdens deze workshops dat je afval prima kunt gebruiken als grondstof.

Wethouder Joost Reus: "op een unieke en mooie manier wordt op deze manier aandacht gegeven aan het maatschappelijk probleem van de vervuiling. Laten we met z’n allen afval in de prullenbak gooien of recyclen. Dan wordt Culemborg nog mooier."