Projectgebied Stationsomgeving

In de stationsomgeving werken we aan de toekomst van de stad door een groene woonwijk met een duurzame en levendige woon- en werkomgeving te maken. Over welk gebied het precies gaat ziet u in onderstaand filmpje. In deze nieuwe wijk vinden Culemborgers een passende woning en kunnen ze gezond en prettig leven en werken. Een modern station vormt het hart van de wijk. De nieuwe onderdoorgang van dit station zorgt voor verbinding tussen oost en west Culemborg.

Projectgebied Stationsomgeving

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Thema’s

Belangrijke thema’s in de nieuwe wijk zijn ontmoeten, samen leven en samen delen. Het wordt een wijk die aansluit bij de Culemborgse woningvraag, met de nadruk op woningen voor 1 en 2-persoons huishoudens. De wijk wordt een voorloper op het gebied van duurzaamheid en vergroening, voetgangers en fietsers krijgen voorrang. In de wijk wordt wonen gecombineerd met werken, waardoor er ruimte blijft voor creativiteit en ambacht. We willen de werkgelegenheid behouden, de Culemborgse bedrijven zijn daarbij onmisbaar. 

Contact

Heeft u vragen over dit filmpje of is er een andere reden waarom u met ons in contact wilt komen? Stuur dan een mail naar station@culemborg.nl.