Project Hackshield

Online criminaliteit treft velen van ons, zowel direct als indirect. Daarom is het cruciaal om kinderen bewust te maken van de online gevaren. Kinderen brengen steeds meer tijd online door, bijvoorbeeld met games en sociale media, waardoor ze kwetsbaar zijn voor hackers en andere online criminelen. Dit heeft vaak ook gevolgen op school. Om kinderen te beschermen, biedt de gemeente het gratis online spel HackShield aan.

Wat is HackShield?

HackShield is een cybersecuritygame voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Door dit spel worden ze Junior Cyber Agents van de gemeente Culemborg. Het doel is om kinderen weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Ze leren niet alleen zichzelf te beschermen, maar ook hun omgeving, zoals familie en vrienden.

Hulp gevraagd

Om zoveel mogelijk kinderen in Culemborg HackShield te laten spelen, is samenwerking nodig. Denk aan het organiseren van gastlessen of het verspreiden van (online) flyers aan kinderen en ouders.

Hackshield en de gemeente Culemborg

De gemeente Culemborg zet zich in voor digitale veiligheid en heeft zich aangesloten bij HackShield. Van september tot en met november loopt er een campagne om zoveel mogelijk Junior Cyber Agents te werven. Aan het eind van de campagne worden de beste spelers officieel gehuldigd. Het project wordt voortgezet in 2025 en 2026.

Ook gespreksstof voor thuis

Ouders worden betrokken door het account van hun kind te bevestigen en mee te kijken met de game. Dit stimuleert gesprekken over digitale veiligheid thuis.

Geïnteresseerd in meer informatie? Stuur voor een mail naar veiligheid@culemborg.nl of bezoek de website: HackShieldexterne-link-icoon.