Politie hield verkeerscontrole

9 apr 2019
De politie hield op dinsdagochtend 9 april een verkeerscontrole. Gestart werd met een controle onder schoolgaand verkeer. Ditmaal gericht op bromfietsen en scooters op weg naar het Koningin Wilhelminacollege. De controle werd door het verkeershandhavingsteam van de politie in overleg met het KWC gehouden.

Het team Verkeershandhaving stond op het schoolplein van het KWC. Door twee onopvallende en een opvallende motor werden alle scooters en brommers op school en in de omgeving naar binnen gebracht om ze op de rollenbank te controleren op snelheid en werd gecontroleerd of het kenteken en framenummer van de bromfiets of scooter bij elkaar hoorden.

De controle op het schoolplein was tussen 7.30 uur en 8.45 uur. Daarna werd van 9.15 uur tot 11.00 uur een meer uitgebreide verkeerscontrole gehouden gericht op al het verkeer. Op het parkeerterrein van de Aldi aan de Lanxmeersestraat werden drie controlestraten ingericht om diverse

controles uit te voeren. Er werden diverse waarschuwingen uitgedeeld en er waren verschillende bekeuringen. Onder andere voor niet dragen autogordel (9), voor 3 bromfietsen geldt dat ze herkeurd moeten worden (zogenaamde wok- melding), bellen tijdens het rijden (1), verlopen rijbewijs (1), geen verzekering bromfiets (1), te hoge snelheid bromfiets (1), los liggende lading (1) en geen voorrang verlenen (1).

Verkeersveiligheid is een van de belangrijkste thema’s voor de Culemborgers. Daarom hebben de gemeente Culemborg en de politie verkeersveiligheid als één van de prioriteiten van het lokale veiligheidsbeleid benoemd. Zo nemen we ruimtelijke maatregelen, voeren we samen met partners projecten uit om gedragsverandering van verkeersdeelnemers te bevorderen en houdt de politie handhavingsacties. De verkeerscontrole van vanochtend past daarmee in onze gezamenlijke aanpak om te werken aan veilig verkeer in Culemborg.