Pleegouders gezocht!

1 nov 2022
In de Week van de Pleegzorg brengen we de kinderen in Culemborg onder de aandacht die wachten op een plek in een pleeggezin. Het aantal zoekvragen van kinderen neemt toe en er zijn te weinig aanmeldingen van nieuwe pleegouders. Dat is zorgelijk.

Vormen van pleegzorg

Er bestaan verschillende vormen van pleegzorg. Veel pleegkinderen – en hun omgeving – zijn geholpen met eens in de twee weken een weekend in het pleeggezin. Bij crisis- en voltijd pleegzorg zijn kinderen iedere dag bij het pleeggezin. Soms is pleegzorg voor een korte periode en soms zelfs tot het kind zelfstandig is. Dat hangt ook af van de vorm van pleegzorg die je als gezin biedt. De kans is groot dat er een vorm is die bij jou en jouw gezin past!

Buurtgezinnen Culemborg

Wil je iets betekenen maar is de stap naar pleeggezin nog groot? Dan kun je als buurtgezin een ander gezin steunen. Het gaat bijvoorbeeld om een speelafspraak elke week, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en hebben ouders even geen zorg. Je hoeft geen gezin met kinderen te zijn. Ook (groot)ouders met uitwonende kinderen en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom. Wel is het heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen. Buurgezinnen koppelt je aan een gezin en is erbij als je samen afspraken maakt  hoe de steun eruit ziet.

Wil jij iets betekenen voor een pleegkind of wil je meer weten over het pleegouderschap? Kijk op: www.ikwilpleegouderworden.nl

Meer informatie over Buurtgezinnen en hoe je je aanmeldt, vind je op: www.buurtgezinnen.nl/waar/gelderland/culemborg