Ontdekkingstocht Redichemse Waard

21 jul 2020
Samen eropuit trekken, lekker struinen door de wilde natuur langs de Lek. Opdrachten maken en een schat vinden. Met die gedachte werkte Emmie Nuijen, samen met haar collega Jan van den Berg, haar idee verder uit voor een ontdekkingstocht voor kinderen door de Redichemse Waard. Ze klopte aan bij het initiatievenloket van de gemeente en kreeg groen licht.
ontdekkingstocht Redichemsewaard
“Het gebied beleven met hoofd, hart en handen. Met die gedachten hebben we een tocht uitgestippeld door het mooie buitengebied van Culemborg oost. Kinderen gaan met opdrachten het gebied in. Onderweg ontdekken en beleven ze de natuur en het landschap. De geschiedenis van het gebied komt ook kort aan de orde. De ontdekkingstocht is 2 km.

De opdrachten leveren een code op. Het ingevulde formulier is in te leveren bij boekhandel Tomey aan de Markt in Culemborg. Daar staat een kistje dat met de gekregen code geopend kan worden. Wat er in zit mogen ze hebben. De kinderen leggen er zelf iets leuks voor in de plaats.”

Hoewel dit idee in coronatijd is ontstaan – iets leuks voor kinderen om te doen – gaat Emmie er van uit dat de tocht blijft. De ontdekkingstocht kwam tot stand met medewerking van gemeente Culemborg (initiatievenloket), Brede school Culemborg, NME, Rivier Actief en Studio Finton.

In ’t kort

  • Wat: ontdekkingstocht voor kinderen
  • Waar: Redichemse Waard Culemborg
  • Wanneer: vanaf 20 juli 2020
  • Hoe: download het formulier hieronder of op www.struingids.nl. Op papier te krijgen bij boekhandel Tomey op de Markt in Culemborg.

Download