Nieuwe koers voor buurtjes Parijsch

12 dec 2019
Belangrijkste punten voor de nog te ontwikkelen buurten van Parijsch zijn: meer betaalbare woningen, meer groen en op een andere manier omgaan met de auto in de wijk.

Uitgangspunt is een wijk waar het prettig wonen is. Waar de auto te gast is, bewegen te voet of met de fiets wordt aangemoedigd en meer ruimte voor spelen en bewegen in het groen. Door te zorgen voor meer groen en minder stenen is de wijk beter bestand tegen weersextremen door klimaatverandering. Het plan zet ook in op biodiversiteit. Voor iedere buurt komen er centraal gelegen parkeerplaatsen. Onderdeel van het plan is het gebruik van deelauto’s, liefst elektrisch.

Monica Wichgers, wethouder wonen van de gemeente Culemborg: “Ik ben blij dat we een plan hebben dat groener en duurzamer is. Terwijl er toch meer ruimte is voor betaalbare woningen.

De gemeenteraad heeft het door zijn betrokken opstelling mogelijk gemaakt dat wij nu in betere samenwerking met onze partners over de toekomst van de wijk nadenken. Het heeft ons geholpen om keuzes te maken om de wijk op een kwalitatief nog hoger niveau af te maken. En waar het ook in toekomst fijn wonen is.”

Het plan kwam tot stand door een goede samenwerking tussen de gemeente Culemborg, Mourik Groot-Ammers, CV Parijsch en Heijmans. De bouw in Parijsch gaat in de tussentijd gewoon door.