Nieuwe Kinderburgemeester én enthousiaste Kinderraad

20 Feb 2020
Op donderdag 20 februari droeg Santiago Saija zijn ambtsketen over aan de nieuwe Kinderburgemeester van onze stad: Noor El Ouasdad.
Santiago, Noor en Gerdo
Dat deed Santiago samen met burgemeester Gerdo van Grootheest. Noor zit in groep 6 van de Distelvlinderschool. Zij is tot Kinderburgemeester gekozen door de Kinderraad. Burgemeester Gerdo van Grootheest gaf ook het startsein voor de nieuwe Kinderraad. Een enthousiaste groep kinderen die komend half jaar weer actief meedenkt.

Over de kinderburgemeester

Kinderburgemeester ben je voor een half jaar. In die tijd heeft de Kinderburgemeester allerlei taken. Samen met de burgemeester is de kinderburgemeester bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig.

Over de kinderraad

Alle kinderen in Culemborg kunnen meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit zeven lessen over het besturen van de stad. Kinderen die aan deze lessen meedoen kunnen daarna ook in de Kinderraad van Culemborg. Tijdens de lessen komen zij van alles te weten. Over het stadhuis, over buurtpanels, over wijkvoorstellen, de gemeenteraad en raadsvergaderingen. Ook maken zij kennis met de burgemeester en de wethouders. De Kinderraad brengt zelf een onderwerp in waarover zij willen meedenken. Andersom nodigt de gemeenteraad de Kinderraad ook uit om mee te denken over een onderwerp dat al op de agenda staat. De Kinderraad kiest na elke zeven lessen één van de kinderen als Kinderburgemeester.

Meedoen met de Kinderraad? Meld je aan op www.bsculemborg.nl.